|

Herkesin İstanbul’u kendine güzel

Geçen yıl Nisan ayından itibaren instagramda @oneistanbul hesabı aracılığıyla yürütülen kampanyayla İstanbul, sosyal medyada fotoğrafları en çok paylaşılan şehirler arasında üst sıralara çıkarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 03:38 - 29/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) işbirliğiyle İstanbul'u dünyada daha fazla görünür kılmak amacıyla düzenlenen #oneistanbul Instagram yarışması amacına ulaştı. Geçen yıl Nisan ayından itibaren instagramda @oneistanbul hesabı aracılığıyla yürütülen kampanyayla İstanbul, sosyal medyada fotoğrafları en çok paylaşılan şehirler arasında üst sıralara çıkarıldı. #oneistanbul ve #istanbul hashtag'leriyle bugüne kadar 270 binden fazla fotoğraf paylaşılırken @oneistanbul hesabının takipçi sayısı ise 55 bine yaklaştı. “Kendi gözünüzden İstanbul”, “İstanbul'da Bir Gün”, “İstanbul'un Suretleri” ve “İstanbul'un Renkleri” başlıklarıyla düzenlenen 4 dönem sonunda fotoğrafları en çok beğenilen yarışmacılarsa Emre Bircan, Mert Bayrakçı, Alahattin Kanlıoğlu ve Jankat Çapar oldu.



ARA GÜLER HEDİYESİ


Projeye, Ajda Pekkan, Dino Merlin, GiselleTavilson, Ercan Saatçi, Demet Sabancı Çetindoğan, Feryal Gülman, Mustafa Seven ve Suat Suna gibi iş, kültür ve sanat dünyasının önde gelen isimleri de #oneistanbul hashtag'iyle paylaştıkları fotoğraflarla destek verdiler. Ara Güler ise yıllar önce çektiği bir İstanbul fotoğrafını hediye ederek projeye sahip çıktı. İstanbul Ticaret Odası ve ICVB Başkanı İbrahim Çağlar "İstanbul'un karakterinde paylaşmak vardır. Hafta başında BM'nin “İnsani Yardım Zirvesi"nin ilk kez İstanbul'da toplanması da bu fikrin kanıtıdır. İstanbul bugün de küresel ölçekteki dev alt yapı projeleriyle geleceğe yürüyor" diye konuştu.





İSTANBUL'U KARIŞ KARIŞ BİLEN MOBİL UYGULAMA


Çağlar, ayrıca şunları söyledi: "'How to İstanbul' platformu üzerinden başladığımız dijital alanda İstanbul'un tanıtılması adımlarına 'Oneistanbul'la devam ediyoruz. Bu kapsamda; 'Oneistanbul Guide Mobil Uygulaması'nı hazırladık. Şehri gezerken zamanı en verimli şekilde kullanmak isteyenler için 'Oneistanbul Guide; İstanbul'u gezmenin en iyi yollarını en kolay şekliyle gösteriyor. Ayrıca uygulama içerisinde, özel olarak hazırlanmış 8 rota ve birbirinden güzel 54 noktaya da yer verildi." Uygulama Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Almanca ve Arapça olmak üzere 4 farklı dilde yayın hayatına başlıyor.


#Dino Merlin
#GiselleTavilson
#Ercan Saatçi
8 yıl önce