|

Hipokrat’ın reçetesi bulundu

Mısır’da Sina Yarımadası’nın güneyinde yer alan Aziz Katarina Manastırı’nın kütüphanesindeki 6’ncı yüzyıldan kalma el yazması kitapta tıp biliminin kurucusu Hipokrat’ın bir reçetesi bulundu.

Yeni Şafak
15:41 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 15:44 - 11/07/2017 Salı
Diğer
Mısır'da ​Hipokrat’ın reçetesi bulundu.
Mısır'da ​Hipokrat’ın reçetesi bulundu.
Tıp biliminin kurucularından
Hipokrat
'ın reçetesinin yazılı olduğu kitabın deriden yapılan çift katmanlı bir kitap "palmesit" el yazması olduğu belirlendi. Bin 500 yıllık kitabın ikinci katmanında ise M.S. 5'inci yüzyılda ya da 6'ncı yüzyılın erken dönemlerinde Süryanice yazılmış bir İncil bulunduğu açıklandı.

Mısır
eski Eserler Bakanlığı'nın Arkeolojik Belgeleme Birimi Başkanı Ahmed en Nimer, o dönemde kitap sayfaları çok pahalı olduğundan böyle bir yönteme başvurulduğunu açıkladı.

Tam olarak ne yazdığı açıklanmadı

Günümüzde doktorların mesleklerini icra etmeye başlamadan önce ettikleri yeminin sahibi olan Hipokrat'ın reçetesinde tam olarak ne yazdığı açıklanmadı. Kitabede kime ait olduğu bilinmeyen 3 reçete olduğu ve reçetelerden birinde kullanılan bitkilerin resimlerinin olduğu açıklandı.

Sabah'ın haberine göre, keşif, geçen hafta düzenlenen bir törende Eski Eserler Bakanı Dr. Halid Anani tarafından duyuruldu. Törene kültür, teknoloji, enformasyon ve turizmle ilgili 4 bakan daha katıldı.
#hipokrat yemini
#Hipokrat
#Mısır
#Sina
#Sina yarımadası
7 yıl önce