|

Hızlı askerlik bilgisi artık e-Devlet'te

Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetleri elektronik ortamda veren e-Devlet'in kapsamı genişlemeye devam ediyor. Kullanıcılardan gelen talepler üzerine e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan “Askerlik Durum Belgesi” hizmetinin içeriği genişletildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 23/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 05:54 - 23/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Yeni adımla, artık askerlik görevini ifa etmiş, askerlik görevinden muaf olmuş ve askerlik yükümlülüğü olduğu halde çeşitli nedenlerle ertelenmiş olan kişilere de bu bilgelerini detaylı olarak öğrenebilecek.



BARKODLU ÇIKTI ALINABİLİYOR

Sistemden askerlik Durum Belgesinin barkodlu çıktısı alınabilirken, ilgili makamlara ibraz edilmesi halinde e-Devlet Kapısı üzerinden doğrulaması yapılabiliyor. Yeni uygulamayla birlikte yüz binlerce kişi askerlik şubesine gitmeden işlerini halledebilecek. Vatandaşlar, “

" adresi üzerinden kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle sisteme girerek Milli Savunma Bakanlığı'nın ASAL hizmetlerine erişebilecek.



TRAFİK CEZALARI DA SİSTEMDE

Sistemdeki bir diğer güncelemeyi ise Emniyet Genel Müdürlüğü yaptı. e-Devlet sistemi üzerindeki bazı hizmetleri güncelleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşlara yeni imkanlar sağladı. “Adıma Tescilli Araç Sorgulama" hizmeti ile vatandaşlar, Emniyet'in bilgi sisteminde adlarına kayıtlı araçları sorgulayabiliyor. “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama" hizmetiyle de, adlarına kayıtlı araçlara yazılan tüm trafik cezaları öğrenebiliyor.


#e-devlet
#askerlik
#trafik cezaları
8 yıl önce