|

Hocalı Katliamı'nı anlatan belgesel İsveç'te gösterime girdi

Litvanyalı yönetmeni Aleksandras Brokas'ın yönettiği "Hocalı İçin Adalet" adlı belgeselinin galası, İsveç'in başkenti Stockholm'de yapıldı.

Yeni Şafak
14:12 - 20/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:12 - 20/02/2016 Cumartesi
AA

İngiliz aktör Jeremy Irons'ın seslendirdiği, Hocalı Katliamı'nı anlatan "Hocalı İçin Adalet" belgeselinin galası Stockholm'deki Zita Halk Sineması'nda Avrupa Azerbaycan Topluluğu'nun (TEAS) destekleriyle gerçekleştirildi.



Galaya belgeselin Litvanyalı yönetmeni Aleksandras Brokas, Azerbaycan Stockholm Büyükelçisi Dr. Adish Mammadov, Avrupa Azerbaycan Topluluğu (TEAS) Direktörü Lionel Zetter ve birçok seçkin konuk katıldı.Film gösterimi sonrası Litvanyalı yönetmen Brokas, belgeselde Hocalı Katliamı'nın acı yönlerini kamuoyuna anlatmak istediğini söyledi.



Brokas, ''Azerbaycan ve Litvanya'nın bağımsızlık tarihleri birbirine çok benziyor. Biz bu olaylar ve Dağlık Karabağ'da yaşanan trajedi hakkında çok şey duymuştuk. Bu trajedi dünya kamuoyuna tam anlamıyla ulaştırmak için yaşanan katliamı beyaz perdeye aktardık'' dedi.



Belgeseli tarafsız bir gözle çektiklerini vurgulayan Brokas, "Ermeni vatandaşı aktivist ve hukukçu Georgi Vanyan, o gün yaşanan trajediyi tüm çıplaklığı ile seyirciye aktarıyor. Film 15 ülkeden katılan temsilcilerin gözetiminde çekildi. 2015'te çekilen belgesel, 5 dilde 10 yakın festivalde birçok ödül aldı. Bunlardan en önemlisi de belgeselimiz Amerika'nın prestijli yarışmalarından Accolade Competition'da gösteri dalında en iyi belgesel ödülünü kazandı'' dedi.

#Hocalı Katliamı
#İsveç
#İsveç - Stockholm
#Justice for Khojaly (Hocalı için Adalet)
#Litvanyalı yönetmeni Aleksandras Brokas
8 yıl önce