|

İç dünyamızın yansıması minyatürde

Minyatür sanatçısı Cihangir Aşurov'un "İrem" sergisi Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde açıldı. Aşurov, minyatürün tasavvufla ilgisi olduğunu ve iç dünyamızın bir yansıması olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:26 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Minyatür sanatçısı Cihangir Aşurov
​Minyatür sanatçısı Cihangir Aşurov

Minyatürleri Orta Asya’nın birçok şehri ile Amerika ve Avrupa’nın önemli galerilerinde sergilenen, eserleri British Museum ve Victoria & Albert Museum gibi kurumlarda yer alan Cihangir Aşurov'un "İrem" sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı. Aşurov'un klasik esintilerle hazırladığı 30 eseri 3 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.


Sembolik bir tasvir

Sergi açılışında konuşan Aşurov, minyatür ve tasavvufun aynı dönemlerde ortaya çıktığını ve ele aldıkları konular itibariyle birbirine çok uygun iki alan olduğunu söyledi. Minyatür ve tasavvufun aynı dönemlerde ortaya çıktığını ve ele aldıkları konular itibariyle birbirine uygun iki alan olduğunu belirten sanatçı şöyle konuştu: "Kaynaklarda minyatür ve tasavvufun aynı zamanda ortaya çıktığını, minyatürdeki konuların tasavvufla birbirine çok uygun olduğunu farkettim. Çerçevenin içinde resmedilen her şey insanın iç dünyasının sembolik bir tasviridir. Divan edebiyatındaki gazellerin resmedilmiş hali gibi diyebiliriz minyatür için."

#Minyatür
#Tasvir
#Sembol
7 yıl önce