|

'İçerde' dizisinin senaristi FETÖ'cü çıktı

Samanyolu TV'de çekilen FETÖ dizilerinin senaristi Ertan Kurtulan, şimdilerde 'İçerde' dizisinin senaristliğini yapıyor. Bir Samanyolu TV yapımı olan Kollama' adlı dizide, bir dönem MHP kasetleri ve Zekeriya Öz'ün görevden alınması gibi olayları önceden bilmesiyle dikkat çeken Kurtulan, 'İçerde' dizisinde ise 'İnlerine gireceğiz' diyaloglarıyla dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
10:59 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:16 - 26/10/2016 Çarşamba
Diğer
FETÖ karşıtı çizgisiyle ve 'inlerine gireceğiz' gibi göndermelerle dikkat çeken 'İçeride' dizisini Ertan Kurtulan kaleme aldı.
FETÖ karşıtı çizgisiyle ve 'inlerine gireceğiz' gibi göndermelerle dikkat çeken 'İçeride' dizisini Ertan Kurtulan kaleme aldı.

FETÖ karşıtı çizgisiyle ve 'inlerine gireceğiz' gibi göndermelerle dikkat çeken 'İçeride' dizisini kaleme alan Ertan Kurtulan, bir dönem MHP kasetleri ve Zekeriya Öz'ün görevden alınması gibi olayları önceden bilmesiyle dikkat çeken "Kollama" dizisinin senaristliğini yapıyordu.



Son üç yılda büyük projelere imza atmış Kurtulan'ın 2013'ten önceki kariyerinde 10 yıllık bir Samanyolu TV geçmişi var. 'Deli Yürek' isimli dizinin ekibinde de yer alan Ertan Kurtulan, Samanyolu TV'de yayınlanan 'Kollama' dizisiyle dikkat çekmeye başladı. Dizide iki kahraman polis ve bir savcının, kötü olarak gösterilen “Erkenkonducularla" hukuk içinde mücadele etmesi anlatıldı. Oluşturulan karakterlerde dikkat çeken bir ayrıntı ise Ergenekon davasındaki isimlerle benzerlik göstermesiydi. Biraz daha incelendiğinde kişi ve kurumlar gibi olay örgüsünün de gerçek olaylara paralel gittiği anlaşılıyor.



Fotoğrafı bile yok


Kollama, Deli Yürek, Nizama Adanmış Ruhlar gibi birçok dizide senaristlik yapmasına rağmen hiç röportajı, fotoğrafı, sosyal medya hesabı olmaması da ''Her dönemin adamı' olarak anılan Ertan Kurtulan'ın daha fazla merak edilmesine neden oldu.



Dizide dikkat çeken sahneler


Ertan Kurtulan'ın dizi senaryosunda kullandığı bazı olayların, sonradan siyasiler arasında gerçekleşmesi ise dikkatleri üzerine çeken diğer bir ayrıntı. CHP'deki kaset skandalı, Zekeriya Öz'ün görevden alınması, MHP'nin kaset olayı gibi birçok olay ilk önce 'Kollama' dizisinde gösterildi. Enis Aydın isimli blog sahibinin yaptığı tespitler sonucu örnek olarak gösterdiği sahneler ise Ertan Kurtulan'ın 'önceden bilme' özelliğini gözler önüne seriyor. İşte o sahneler:



- 18 Mart 2011'de yayınlanan 'Kollama' dizisinin 120. Bölüm'de Baron ile Kaya Minik arasında, bazı siyasilerin kasetlerinin yayınlanmasıyla alakalı ilginç bir diyalog geçiyor. Sahnede ayrıca 'Deniz'lerin kurutulması' diye de bir ifade kullanılıyor.



- Tam bir ay sonra yine 'Kollama' adlı dizide MHP'yi sarsan kaset skandalı yaşandı. Parti lideri Devlet Bahçeli istifalar sonrası Okyanus ötesi ifadesi kullanarak cemaati işaret etti.





- 25 Mart 2011'de yayınlanan 121. bölümde ise süper savcı Zeki Yahya, Erkenkoncular'ın sarışın bir kadınla kurduğu kumpasa kurban giderek görevden alınıyor.
















#İçerde
#Ertan Kurtulan
#Deli Yürek
#Kollama
#Çağatay Ulusoy
7 yıl önce