|

İlaçlarını kasıtlı olarak almamış

Harun Kolçak'ın ölüm haberini Bursa’daki evinde alan baba Eşref Kolçak, “Doktoru, ‘Verdiğimiz ilaçların hiçbirini almamış’ dedi. Kasıtlı olarak almamış. Annesinin üzerine yemin ettirdim, ‘İlaçlarını al’ dedim. ‘Tamam baba, yemin ederim alacağım’ dedi, ama yine almamış. Allak bullak durumdayım” açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 06:11 - 21/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
İlaçlarını kasıtlı olarak almamış
İlaçlarını kasıtlı olarak almamış

Sanatçı Harun Kolçak (62) prostat kanserine yenik düştü. Ünlü ismin ölüm haberi sanat camiasını da yasa boğdu.

Oğlunun ölüm haberini Bursa’nın Gemlik ilçesindeki evinde öğrenen usta sanatçı Eşref Kolçak, oğlu ile son görüşmesini anlattı. Oğlunun cenazesinin daha önce kendi mezarını da yaptırdığı Gemlik İlçe Mezarlığı’nda 7 yıl önce kaybettiği eşi Özcan Kolçak’ın mezarının üzerine gömüleceğini ifade eden Kolçak, “Sağlık sorunlarım sebebiyle İstanbul’daki törene katılamayacağım” dedi.

Oğluyla Ramazan’dan önce Yalova’da verdiği konserde beraber olduklarını ifade eden Eşref Kolçak, şunları aktardı: “O konserini izledim. Bir de 15 Temmuz’da doğum günüydü. Telefon ile konuştuk. 2-3 gün sonra da tekrar hastaneye kaldırıldı. Hastanedeyken doktoruyla görüştüm, ‘Verdiğimiz ilaçların hiçbirini almamış’ dedi. Kasıtlı olarak almamış. Annesinin üzerine yemin ettirdim, ‘İlaçlarını al’ dedim, ‘Tamam baba, yemin ederim alacağım’ dedi ama yine almamış. Allak bullak durumdayım. Ne söylesem benim için hiçbir şey ifade etmez. Kısmet buymuş.”


Saygı ve sevgiyle
anılacak
Maslak Acıbadem Hastanesi’nde tedavi altında bulunan Harun Kolçak, önceki gün vefat etti. Kolçak'ın cenazesi bugün öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii'nden kalkacak, ikindi namazına Bursa Gemlik'teki aile kabristanlığına defnedilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, sanatçının vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı. Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Ailesinden aldığı sanatçı kimliğini başarıyla taşıyan Kolçak, değerli çalışmalarıyla her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir."

#Harun Kolçak
7 yıl önce