|

İndirimde elbiseleri kaçırmayın

Modacı Özlem Süer, indirimden ürün alırken kaliteli kumaşları tercih edin, etek ve elbiseler gelecek yıl da moda diyor. Erol Albayrak ise iyi bir tüketicinin önce gardırobunu tanıması gerektiğini belirtiyor ve şifon elbiselerin gelecek yaz da moda olacağını dile getiriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 19:42 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Yaz sezonunu geride bıraktık. Vitrinlerde yavaş yavaş sonbahar rüzgarları esmeye başladı bile. Yaz başında cebimizi yakan etiketlerle alıcısını bekleyen kıyafetler şimdi indirim reyonlarında üçte biri fiyatına müşterilerini bekliyor. Yani yazlık alışveriş yapmanın tam zamanı. Ancak indirim var diye her bulduğunuzu alışveriş sepetine atmamak gerekiyor. Peki hem ucuza hem de modası geçmeyen kıyafetler almak için neler yapmak gerekiyor? Tasarladıkları kıyafetlerle moda dünyasında büyük ilgi gören isimlerin kapısını çaldık, alışverişe çıkmadan önce onlardan tüyolar aldık. Ortak öneri alışverişe çıkmadan önce alışveriş listesi çıkarılması. Diğeri ise bu sezonda çok ilgi gören kıyafetlere indirimde el sürmemek.



DOĞAL KUMAŞI TERCİH EDİN


Moda tasarımcısı Özlem Süer akıllı ve kalıcı bir alışveriş için kaliteli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Giyside tasarımın yanında kumaş kalitesinin de çok önemli olduğunu söyleyen Süer “Tenimize dost, doğal kumaşlar benim tercihim” diyor. Önceden belirlenmiş bir stil etrafında yapılan alışverişle alınan parçaların birbiriyle uyumlu olacağını dile getiren Süer “Türkiye bir tekstil ülkesi. Tedarikte çok ulaşılabilir sürprizleri de içinde barındırıyor. Kişi kaliteyi tanır ve stilini oluşturursa onu uygun fiyatlı yerlerden rahatlıkla seçip alabilir” diye konuşuyor.



1950 MODASI DEVAM EDECEK


Süer, yazın vazgeçilmez renklerinin beyaz ve ekru tonlar olduğunu söylüyor. Süer, “Gelecek yaz sezonunda çiçek desenlerini görmeye devam edeceğiz. Mavi ve yeşilin en saf halleri ile toprak tonları ve greyfurt pembesi, turkuaz, lila, pas rengi, kobalt mavisi, şişe yeşili ve açık limon sarısını ön plana çıkıyor. 1950'lerin romantik etekleri ve elbiselerini gelecek yaz da göreceğiz” diyor.







GARDIROBUNUZU İYİ TANIYIN


Modacı Erol Albayrak'a göre dönemsel olarak toprak tonları ve pastel renklerini sıkça göreceğiz. Pudra pembesinin yerini de pudra mavisi alacak. Modacı “Önemli olan tenimize yakışan ve kendimizi mutlu hissedebileceğimiz renklere bürünmemiz” diyor. Sezon sonlarını birçok insanın bilinçsizce tüketim yapmasına olanak sağlayan dönem olarak nitelendiren Albayrak, iyi bir tüketicinin gardırobunu iyi tanıması gerektiğini söylüyor.



Albayrak, önümüzdeki sezonlarda bol kesimli ipek-keten pantolon ve uzun etekler ,astarsız blazer ceketler, kırışık dokulu ve makrame detaylı beyaz ipek- keten elbiseler ve tunikler, emprime çiçek baskılı uzun şifon elbiseler göreceğimizi söylüyor. Özellikle etnik tasarım ve desenlerin biraz daha modernize edilmiş şekillerini ve renklerin de bu etnik yansımalara paralel olarak alternatifli ve farklı kombinler ile karşımıza çıkacağını belirten Albayrak, “Pudralı fuşya, çağla yeşili, buz mavisi ve safran sarısı bu ve önümüzdeki yaz sezonunun en çok tercih edilen renkleri olacak” diyor.







MODA DİYE HERŞEY GİYİLMEMELİ


Modacı Kuaybe Gider ise, alışverişe başlamadan önce ilk olarak gardırobumuzdaki eksiklikleri belirlememiz gerektiğini söylüyor. Gider, modaya uygun diye her parçanın giyilmemesi gerektiğini belirtiyor ve trende uygun bireysel stillerin tercih edilmesini tavsiye ediyor. Kışı siyah yazın ise beyazın en büyük kurtarıcısı olduğunu dile getiren Gider, canlı ve hareketli renklere zaman zaman şans verdiğini ancak doğru bir kombin yapılması gerektiğinin altını çiziyor.



Zıt kombinlerle ayrıcalıklı şıklığı yakala


Modacı Erol Albayrak'a göre, kullanılan bir aksesuar ne kadar çok rağbet görüyorsa ömrüde o kadar kısa oluyor. Mesala deri püsküller yerini kristal boncuklu püsküllere, kristal boncuklu püsküllerin yerini renkli bir kelebek alabiliyor. Şık olmak istiyorsak da öyle çanta ve ayakkabının her zaman aynı renk olmasına gerek yok. Örneğin siyah bir elbisenin altına kırmızı bir ayakkabı ya da kırmızı bir elbisenin altına mor bir stiletto. Böyle zıt kombinlerle ayrıcalıklı bir şıklık oluşturabilmeniz mümkün.



ABİYE ELBİSE ALIN


Moda tasarımcısı Gönül Kolat'ın alışverişe gidenlere önerileri şöyle: ''Her dönem kullanılabilecek Basic tuniklerin yanı sıra etekler ve bluzlar iyi birer alternatif olabilir. Çünkü gelecek yıl da uzun etekler çok kullanılacak. Yine abiyeler de alışveriş listelerinizde olması gereken parçalardan. Krem, siyah ve pudra renklerini tercih edin. Bu renkleri her dönem kullanılabilirsiniz. ''


#Gönül Kolat
#moda
#Erol Albayrak
9 yıl önce