|

İnsanlığa mesaj veriyoruz

Kutlu Doğum vesilesiyle 40 Hadis hatları sergilendi. Serginin ev sahibi Hüseyin Kutlu, "Peygamber Efendimiz bu dönemde de örnek olmalı. İnsanlığa bu mesajı vermeye çalışıyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2017 Wednesday
Güncelleme: 04:03 - 26/04/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Kutlu Doğum programı 40 Hadis'le sona erdi.
Kutlu Doğum programı 40 Hadis'le sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum etkinliklerinin kapanış programı çerçevesinde 40 Hadis kitabının orijinal levhaları geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul Kongre Merkezi'nde sergilendi. Serginin ev sahipliğini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yanısıra projenin mimarları Hattat Hüseyin Kutlu ve Yrd. Doç Dr. Şehnaz Özcan yaptı. Dünyanın gündemine uygun hadislerin seçilerek yazıldığını belirten Kutlu, "25 hattatımızla bu eserleri oluşturduk. Peygamber Efendimiz'in kıymetli sözlerinin halkla buluşturulması gerekiyor. Çünkü kaybettiğimiz değerler elimizdekilerden daha fazla. 40 hadisin 10 dile çevirisi de oldu. Böylece tüm dünya insanlığına mesaj vermiş olduk" dedi. Serginin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra sergiyi gezdi.

İSLAM'I HAKKIYLA ANLATAMIYORUZ

Peygamber Efendimiz'in kendi döneminde halkına model olduğunu ve onun sözlerini de halka ulaştırma görevi üstlendiklerini belirten Kutlu, "Peygamberimiz'e de ahlâki prensipler vahiy ile bildiriliyor. O da bizzat kendisi yaşayarak çevresine örnek oluyor. Efendimiz günümüze de model olmalı. Hadisleri her yıl sergilemeliyiz. İnsanlığa mesajı her zaman vermeliyiz. Çünkü biz İslam'ı hakkıyla anlatamıyoruz. Tebliğ etmekten aciziz. Halbuki bu bizim görevimiz" dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kutlu Doğum Haftası
#​Diyanet İşleri Başkanlığı
7 years ago