|

İsmet Özel'den Dil ile İkrar yazıları

Şair ve İstiklal Marşı Derneği Başkanı İsmet Özel’in yeni kitabı “Dil ile İkrar” başlıklı kitabı Tam İstiklal Yayın Ortaklığı (Tiyo) Yayınları tarafından neşredildi. Dernek sitesinde yer alan yazı dizisinden oluşan çalışma için 29 Temmuz Cumartesi günü “Kalp ile Tasdik” adlı panel düzenlenecek.

Yeni Şafak
04:00 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 13:56 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
İsmet Özel
İsmet Özel

Şair İsmet Özel 2007 yılında kurduğu İstiklal Marşı Derneği’nin internet sitesinde yazdığı “Dil ile İkrar” başlıklı yazılarını aynı isimle bir araya getirdi.

Tiyo Yayınları arasından çıkan kitapta İsmet Özel’in şiir sanatı vesilesiyle yaşama sanatına bulaşmış olduğu görülüyor.

"KALP İLE TASDİK" EDİLECEK

“Dil ile İkrar” kitabı kendisinden önce okurla buluşan “Desem Öldürürler Demesem Öldüm” , “Küfrün İhsanı Olmaz” ve “Türk Olamadıysan Oldun Amerikalı” eserleri gibi hem Kur’an harfleri hem de Latin harfleriyle okunacak şekilde tasarlandı. “Dil ile ikrar edeceğim ne olmalı?” sorusunda yanıt arayan ve “Hayır söyle, yoksa sus!” emrinden yola çıkan Özel, kitapta şu ifadelere yer verdi: “Hayrı dil ile ikrar etmeyeceksem sözün, sözlerin sahasını terk edeceğim. Kendisine yazı ile ikrar fırsatı tanınmış biri olmam üzerimdeki vebal yüküne dair şuura beni zorluyor." İstiklal Marşı Derneği kitap hakkında bir de panel düzenleyecek. “Kalp ile Tasdik” adlı etkinlik 29 Temmuz saat 17.30’da Bayrampaşa Yücel Çakmaklı Kültür Merkezi’nde İsmet Özel’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

#İsmet Özel
#Dil ile İkrar
7 yıl önce