|

İşte doğa tutkunlarının vazgeçilmezi

Doğal güzellikleri ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşarak doğa ile baş başa kalmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi oluyor.

Yeni Şafak
11:14 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 11:34 - 19/05/2017 Cuma
AA
Havaların ısınmasıyla vatandaşların da göç etmeye başladığı yaylalar, mesire yerleri, doğal suları, yöresel lezzetleri ve yeşilin bin bir tonuyla kaplı ormanları ile misafirlerini ağırlamaya hazır.
Havaların ısınmasıyla vatandaşların da göç etmeye başladığı yaylalar, mesire yerleri, doğal suları, yöresel lezzetleri ve yeşilin bin bir tonuyla kaplı ormanları ile misafirlerini ağırlamaya hazır.

Doğal güzellikleri ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, doğa ile baş başa kalmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi oluyor.

Havaların ısınmasıyla vatandaşların da göç etmeye başladığı yaylalar, temiz havada piknik ya da yürüyüş gibi alternatif turizm seçenekleriyle de ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.

Zigana Yayla Kent, Kayabaşı, Hıdırnebi, Sultan Murat, Erikbeli, Kadırga, Sis Dağı, Şolma, Mavura, Çakırgöl, Karadağ, Sazalan ve Kiraz yaylalarının da aralarında bulunduğu yaylalar, mesire yerleri, doğal suları, yöresel lezzetleri ve yeşilin bin bir tonu ile kaplı ormanlarıyla ziyaretçilere bozulmamış doğanın güzelliklerini keşfetme imkanı sağlıyor.

Yöredeki yaylalara giden yerli ve yabancı turistler, konaklama tesisleri dışında çadırlar ile kamp kurup şehrin gürültüsü ve iş stresinden uzaklaşabiliyor, kır kahvelerinde de yöresel lezzetlerin ve doğal ortamın tadını çıkartabiliyor.

Yaylalarda yürüyüş yaparak dağların eteklerinde deniz görüntüsü veren bulutlara yukarıdan bakma olanağı da yakalayan ziyaretçiler, otomobil, motosiklet veya bisikletleriyle dağlarda gezinti yapıp hem tarihi, hem doğal hem de kültürel değerleri gözlemleyebiliyor.

Yörede turizm sezonuna hazır olan yaylalar, ilk misafirlerini ağırlamaya başladı.

"Bölge dağ ve yayla turizminde ön plana çıktı"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'in birçok önemli turizm değerine sahip olduğunu söyledi.

Son yıllarda bölgenin dağ ve yayla turizminde ön plana çıktığını vurgulayan Hacısalihoğlu, kentin turizmden aldığı payı artırabilmek için sürekli çalışmalar yaptıklarını, amaçlarının daha fazla ziyaretçiyi Trabzon'a getirmek ve daha uzun süre konaklamalarını sağlayabilme olduğunu dile getirdi.

Hacısalihoğlu, yayla turizminin önemine işaret ederek, "Yaylalarımız turizm açısından önemli değerler. Bu nedenle bölgemizde 12 aylık bir turizm hareketliliği bekliyoruz. Trabzon'da turizme hizmet veren birçok yaylamız var. Bunun yanı sıra yöresel lezzetleriyle mimari yapısıyla gelenek ve görenekleriyle de ön plana çıkan yayla ve birçok mesire alanımız bulunuyor." diye konuştu.

"Bütün yaylalarımızı turizme açma gayreti içerisindeyiz"

Yayla turizmini geliştirmek açısından çok sayıda çalışma yapıldığını anlatan Hacısalihoğlu, "Yörede yayla turizminin geliştirilmesi için doğayı bozmadan yol, yapılaşma ve tesisleşme anlamında çalışmalara devam ediliyor. Bütün yaylalarımızı turizme açma gayreti içerisindeyiz. Ekonomik olarak da bölgemize sıcak para girişi sağladığı için dağ ve yayla turizmini önemsiyoruz. TTSO olarak da bu yönde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Hacısalihoğlu, hizmet sektöründeki firmaların da yeni sezonla ilgili hazırlıklarını sürdürdüğüne işaret ederek, "Her şey normal gidiyor. Arzumuz yeni sezonu başarılı geçirmek ve geçmiş yıllara nazaran daha fazla katkı alarak sezona devam etmek." ifadesini kullandı.

#Trabzon
#TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu
#Turizm
#yayla
#Doğa
7 yıl önce
default-profile-img