|

Judith Liberman’dan ‘Queloğlan’ masalı

Masal kahramanı Keloğlan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Lidya Yolunda Masallar” projesi kapsamında Fransız hikâyeci Judith Liberman’ın kaleminden yeniden hayat buldu

Yeni Şafak
15:40 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 13:42 - 3/05/2016 Salı
Diğer

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın her yıl 30 bin yürüyüş tutkununun geçtiği Likya Yolu'na dünya genelinde ilgiyi artırmak için duyurduğu “Likya Yolunda Masallar” projesinde geri sayım başladı. Proje kapsamında ünlü hikâyeci Judith Liberman'dan Anadolu'ya özgü masal yazmasını isteyen bakanlık, Liberman'ın masalları oluşturmasıyla, projeyi dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasında 9-14 Mayıs tarihleri arasında hayata geçirecek.



Habertürk'te yer verilen habere göre, Liberman proje kapsamında 5 masal yazdı. Masallar arasında zeki, cesur ve temiz kalpli masal kahramanı Keloğlan da bulunuyor. Masalda padişahın kızının güzelliğini duyan Keloğlan yollara düşüyor. Yolda kedi, köpek ve yılanı öldürmeye çalışan insanlarla mücadele ediyor ve hayvanları kurtarıyor. Keloğlan'ın, padişahın kızıyla evlenme yolunda en büyük destekçileri bu hayvanlar oluyor.





Seyahat blogger'ları Likya Yolu'nda


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Likya Yolu için yurtdışından yabancı gazetecileri, seyahat blogger'ları ve Instagram kullanıcılarını 9-14 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'ye davet etti. Konuklara, masal yazarı ve anlatıcısı Judith Liberman da eşlik edecek. Liberman Anadolu masalları, Türk konukseverliği ve yolda olmaya dair oluşturacağı repertuvarı, Likya Yolu'nun deniz manzaralı eşsiz bir köyünde konuklara bir gecelik özel performans olarak sunacak. Proje çerçevesinde yürüyüş yapılan farklı rotalarda Judith Liberman'ın anlatacağı 5 farklı masalın kısa videoları çekilecek ve söz konusu videolar Türkiye'nin sosyal medya kanallarından “Likya Yolunda Masallar” ve “Anadolu'nun Hikâyeleri” başlığıyla paylaşılacak.



"Eskiden yolcular yol boyunca masal anlatıyordu"


Proje kapsamında düzenlenen bir etkinlikle katılımcılara masal anlatacak Judith Liberman, “Likya Yolu'nu yurtdışında tanıtmak için yol boyunca masal anlatacağız. Yolda eskiden yolcular yol boyunca masal anlatıyorlardı, masalla beraber gidiyorlardı” dedi.



Projenin hem Anadolu masallarını hem de Anadolu'yu tanıtmak için yapıldığını kaydeden Liberman, “Hem mitolojiden hem geleneksel halk masallarından karışık bir masal anlatacağız. Yurtdışına Türk masallarını tanıtmak için yapıyoruz” diye konuştu.



#Judith Liberman
#Keloğlan
#Lidya Yolunda Masallar
#Kültür ve Turizm Bakanlığı
8 yıl önce