|

Kadın muhtar köyü sosyalleştirdi

Malatya'nın Arguvan ilçesi Yazıbaşı Mahallesi'nde yaşayan, hayatları çocuk bakımı, ev ve tarla işleriyle geçen kadınlar, muhtarları Nurhayat Eren sayesinde her çarşamba bir araya gelerek sosyalleşme imkanı buluyor. "Sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyorum" diyen Eren'in etkinliklerinden köy halkı da kendisi de memnun.

Yeni Şafak
14:28 - 26/07/2017 الأربعاء
Güncelleme: 14:30 - 26/07/2017 الأربعاء
AA
Kadın muhtar sayesinde sosyal hayatla tanıştılar.
Kadın muhtar sayesinde sosyal hayatla tanıştılar.

Malatya'nın Arguvan ilçesi Yazıbaşı Mahallesi'nde yaşamları çocuk bakımı, ev ve tarla işleriyle geçen kadınlar, kadın muhtarları sayesinde sosyalleşiyor. Çocuklarını eşlerine bırakıp her çarşamba bir araya gelen kadınlar, sohbet ediyor, projeksiyon cihazıyla film izliyor, çiğ köfte yoğuruyor, müzik eşliğinde halay çekip gönüllerince eğleniyor.

Muhtar Nurhayat Eren, yaptığı açıklamada, muhtar seçildikten sonra kadınlarla bir araya gelmek istediklerini ancak toplanabilecekleri bir mekan olmadığını ifade etti.

'Sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyorum'

Hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan iki katlı binanın muhtarlığa tahsis edildiğini anlatan Eren, şöyle konuştu:

"Her çarşamba burada bir araya geliyoruz. Köyümüzde bugüne kadar böyle bir şey yoktu. İlk kez bu köyde bir kadın muhtar var. Sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımız düzenlediğimiz etkinliklerden çok memnun. Birlik, beraberlik ve kaynaşma oluyor. Birbirini tanımayan komşular vardı. Bu sayede herkes birbirini daha iyi tanıdı. İnşallah bundan sonra daha farklı etkinlikler yapacağız."

#Nurhayat Eren
#Malatya
٪d سنوات قبل