|

Kadrajını Suriyeli yetimlere çevirecek

'Kar' adlı filmiyle 2008 yılında Cannes Film Festivali'nde ödül alan Bosnalı yönetmen Aida Begic, Suriyeli yetimlerle ilgili bir filmin hazırlıklarına başladığını söyledi.

Yeni Şafak
13:16 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:50 - 6/04/2016 Çarşamba
AA

"Kar" adlı filmiyle 2008 yılında Cannes Film Festivali'nde ödül alan Bosnalı yönetmen Aida Begic, Suriyeli yetimlerle ilgili bir filmin hazırlıklarına başladığını söyledi.



Gaziantep'te Suriyeli mültecilerle bir araya gelerek yaşam hikayelerinden kesitler derleyen ve bu hikayeler üzerinden Suriyeli yetimler konulu sinema filmi çekmek için çalışmalara başlayan Begic, Beşir Derneğinin hazırladığı proje kapsamında 20-31 Mart tarihleri arasında Gaziantep'te yaşayan Suriyeli yetimlerle bir araya geldiğini anımsattı.



Oluşturulan atölyelerde yetimlere oyunculuk, kamera, sinema ve drama konularında bilgiler verdiğini belirten Begic, Suriyeli çocuklarla buluştuğu için ayrı bir mutluluk yaşadığını kaydetti.



"Acı ve ızdırap duygusu müşterek"


Gaziantep'te bulunduğu sürede Suriyelilerle bir araya geldiğini, onların acılarına ve trajedilerine şahitlik ettiğini anlatan Begic, şöyle konuştu:



"İnsani trajedilerin ve acıların evrensel olduğunu bir kez daha gördüm. Acı ve ızdırap duygusu müşterek. Özellikle bu durumu çocuklarda hissetmek iç acıtıcı. Savaşta hayatta kalmış birisi olarak, savaşı durdurmanın insani bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Savaşın en acı hislerini, unutulmuşluğunu hisseden birisi olarak, Suriye'deki savaşın bir an önce durması için dua ediyorum. Bu noktada da herkesin bir şeyler yapabileceğini düşünüyorum."



#Kadrajını Suriyeli yetimlere çevirecek
#Aida Begic
8 yıl önce