|

Kaf Dağı'nda yüzleşme vakti

CANAN'ın yeni sergisi "Kaf Dağı'nın Ardında" "Cennet-Araf-Cehennem" bölümleriyle, ziyaretçileri zihnin derinliklerine doğru yolculuğa çıkarıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:34 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Hayvanlar Alemi
Hayvanlar Alemi

Arter, yeni sezonu CANAN'ın “Kaf Dağı’nın Ardında” başlıklı sergisiyle açtı. Küratörlüğünü Nazlı Gürlek'in üstlendiği sergi, sanatçının yeni yapıtlarıyla daha önce hiç sergilenmemiş eserlerini bir araya getiriyor. Başlığını Kaf Dağı'ndan alan, heykel, fotoğraf, baskı, nakış, video, yerleştirme gibi mecralarda üretilmiş eserlere yer veren sergi "Cennet, Araf Cehennem" etrafında şekilleniyor. CANAN, bu kavramların dünyada ve aslında kendi içimizde ve zihinimizde olduğunu söylüyor.

BİR DIŞAVURUM

Giriş katındaki parlak kumaşlarla kaplı hayvanlardan oluşan “Hayvanlar Âlemi" işi bilinçaltımızı temsil ediyor. Sanatçı, "Bilinçaltımızda korkularımızla savaşırken bize eşlik eden düşman ya dost olarak tanımlayacağımız hayvanlar bunlar. Bir yandan da doğa ve evreni temsil ediyor" diyor. Orta kattaki Araf bölümünde ise Kaf Dağı'na ulaşmaya çalışan 120 kuşu temsil eden büyük bir heykel yerleştirmesi yer alıyor. Cehennem bölümünde yer alan tüller üzerine floresan boyalarla çizilmiş cinler ise seyirciyi korkularıyla yüzleşmeye davet ediyor. 

#​Arter
#Kaf Dağı
#Araf Cehennem
7 yıl önce