|

Kahramanmaraş'ta dünya rekoru kırıldı

Dondurmanın başkenti Kahramanmaraş’ta 1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali coşkuyla kutlandı.

Yeni Şafak ve
16:38 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:41 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
1. Uluslararası Dondurma festivalinin son gününde ünlü sanatçı Murat Boz sahne aldı.
1. Uluslararası Dondurma festivalinin son gününde ünlü sanatçı Murat Boz sahne aldı.

6 ülkeden temsilcilerin katıldığı festivalde, katılımcılar farklı tatlarda dondurmanın tadına bakarken, Maraş’ın kardeş şehri Trabzon’dan gelen folklor ekibi izleyenleri büyüledi. Festivalde ayrıca 2.80 metre ile ‘Dünyanın en uzun çengelli dondurması’ rekoru kırılırken, dondurmadan yapılan 1.50 x 1.20 metre ölçülerinde yapılan ilk Türk Bayrağı gösterildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile şehrin ve sektörün önde gelen firmalarının sponsorluğu ile gerçekleştirilen 1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali büyük coşkuyla gerçekleşti. Festival kapsamında Uluslararası Sultanu’ş Şuara Vehbi Efendi Sempozyumuna 100’den fazla akademisyen katılarak bildiri sunarken, Maraş’ın kardeş şehri Trabzon Büyükşehir Belediyesi Folklor Ekibi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Folklor ekibi ortak gösteri sergileyerek izleyenleri büyüledi.

“DONDURMA OKULU KURACAĞIZ”

Dondurma Festival kapsamında Müftülük Meydanı’ndan, etkinliklerin gerçekleştirileceği Valilik önüne kadar, yurt dışından festivale katılan misafirlerle birlikte kortej yürüyüşü yapıldı. Valilik önünde festivalin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ta dünya markası haline gelen Maraş Dondurmasının lezzetini herkesin tatması için kolları sıvadıklarını ve dondurma okulu kuracaklarını söyledi.

DÜNYA REKORU KIRILDI

1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nde, dondurmadan yapılan 1.50 x 1.20 metre ölçülerinde yapılan ilk Türk Bayrağı sergilenirken, festivalde ayrıca 2.80 metre ile ‘dünyanın en uzun çengelli dondurması’ rekoru kırıldı. Dünyanın en uzun çengelli dondurması rekorundan sonra, KKTC, Kosova, Bosna Hersek ve Makedonya’dan gelerek festivale katılan halk oyunları ekipleri folklor gösterileri sundu.

FERHAT GÖÇER SAHNE ALDI

Festivalin birinci gününde Müftülük Meydanı’nda sahne alan Ferhat Göçer hayranlarıyla buluşarak konser verdi. Konser sonrası sahnede dondurma şov yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç dondurma kestikten sonra sanatçı Ferhat Göçer’e sahnede gül şeftali yemeni ve aba giydirdi.

ARSLANBEK'TEN DOMBRA ŞOV

Dondurma Festivali etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş, dünyaca ünlü Kazak Sanatçı Arslanbek Sultanbekov'u da ağırladı. Tüm dünyanın 'Dombra' parçasıyla tanıdığı, Türk dünyasının en sevilen sanatçılarından Arslanbek Sultanbekov’a ilgi yoğun oldu. Arslanbek, Orta Asya ezgilerini Kahramanmaraşlılar için seslendirirken, izleyenlerden yoğun alkış topladı. Şair Dursun Ali Erzincanlı da en sevilen şiirlerini Maraş’ta binlerce kişiden oluşan büyük kalabalığa okudu.

MURAT BOZ SAHNEDE DONDURMA YEDİ

Kahramanmaraş’ta düzenlenen 1. Uluslararası Dondurma festivalinin son gününde sahne alan ünlü sanatçı Murat Boz, “Maraş Dondurmasına hastayım” dedi. Konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Boz, Kahramanmaraş’a ilk defa geldiğini ve burada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Kahramanmaraş’ın dondurmasını biliyoruz zaten onun festivaline geldik. Büyük mutluluk, Kahramanmaraş ülkemizin en önemli illerimizden bir tanesi, burada olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Tatlılarla arasının çok iyi olduğunu söyleyen Boz, “Tatlıları çok severim, en çok ta künefeyi severim, Maraş dondurmasına hastayım gerçekten çok güzel. Maraş dondurmasını yerim her yerde sahnede de yerim, hayır demem” diye konuştu.

#Kahramanmaraş​
#Murat Boz
7 yıl önce