|

Kalp masajıyla eşini kurtardı

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Büyük Kösebalcı köyünde kalp krizi geçiren Mahir Yazlık, ilkokul mezunu eşi Tülay Yazlık'ın kalp masajı ve suni teneffüs yapmasıyla hayata tutundu

Yeni Şafak
12:43 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 12:45 - 12/01/2016 Salı
IHA

SGK emeklisi olan ve arıcılık yapan 2 çocuk babası Mahir Yazlık (66), kovanlarını Tarsus'a 10 kilometre uzaklıktaki Büyük Kösebalcı köyüne götürdü. Mahir Yazlık, eşiyle birlikte boş bir arazide arı kovanlarıyla ilgilenirken fenalaştı. Cilt renginin değişmesi, bilincini kaybetmesi ve ağzından köpük gelmesi üzerine eşi Tülay Yazlık (61) hemen kalp masajı ve suni teneffüs yapmaya başladı. Tülay Yazlık eşinde yeniden hayat belirtisi göstermesinin ardından 112'yi arayıp durumu anlattı.



Kalbine stent takıldı


Mahir Yazlık, kısa sürede köye gelen 112 ambulansı tarafından Medical Park Tarsus Hastanesi'ne götürüldü. Burada Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Tasal ve ekibi tarafından yaklaşık 20 dakika boyunca Mahir Yazlık'a kalp masajı ve elektroşok yapıldı. Ayrıca Doç. Dr. Tasal, hastaya anjiyo işlemi uyguladı. Yazlık'ın yeniden çalışmaya başlayan kalbine Doç. Dr. Tasal ve ekibi tarafından stent takıldı. Hastanede 4 gün yoğun bakımda kontrol altında tutulan Mahir Yazlık taburcu edildi.



Suni teneffüs ve kalp masajıyla eşini kurtardı


Bilinçli davranarak eşinin kurtulmasını sağlayan Tülay Yazlık, “Eşim birden fenalaşarak yere yığıldı. Yüzü kireç gibi oldu, ağzından köpük geldi. Kalp krizi geçirdiğini anladım. Televizyonda kalp masajını görmüştüm. Hemen kalbine masaj yapıp ağzına, burnuna nefesimi üfledim. Sonra da ambulans çağırdım" diye konuştu.



Mahir Yazlık'ın tıkalı 2 damarının daha açılması için kendine gelmesini beklediklerini kaydeden Doç. Dr. Abdurrahman Tasal ise “Kalp krizi geçiren birçok insan, yakınlarındaki insanların kalp masajı yapmaması nedeniyle hayatını kaybediyor. Tülay hanım çok bilinçli davranıp eşinin hayatının kurtulmasına vesile olmuş" dedi.

#kalp masajı
#mersin
#kalp krizi
#suni teneffüs
8 yıl önce