|

Kanada'da Türk rüzgarı

Kanada’da düzenlenen Türk Festivali, yaklaşık 65 bin ziyaretçiyi ağırladı. Festivalde, Türk mutfağından yemekler sunulurken Türk kahvesi, çay ve lokum ikram edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 01:49 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
​Kanada'da Türk rüzgarı
​Kanada'da Türk rüzgarı

Kanada Eğitim ve Gençlik Vakfı (KAGEV), 2. Anatolia Fest 2017’yi Toronto’nun Dundas Meydanı’nda düzenledi. Festival, yaklaşık 65 bin ziyaretçiyi ağırladı. Türk ve Kanadalıları bir araya getiren festivalde açılan stantlarda Türk mutfağından yemekler, kebaplar, baklavalar, gözleme ve börekler satıldı.

DÖNER STANDINA YOĞUN İLGİ

Festivalin en ilgi çeken bölümü, Toronto’daki bir Türk restoranın açtığı döner reyonu oldu. Ziyaretçilere üç ayrı döner tezgahında geleneksel lezzeti sunan Mustafa Ardıç, reyonun önünde oluşan yoğunluğa yetişmekte zorlandı. Festivalde açılan Türk kahvesi standında katılımcılara kahve ve Türk usulü çay ikram edildi. Toronto Kültür ve Tanıtım Ataşeliği tarafından açılan stantta, Türkiye’yi tanıtan broşür ve dokümanın yanı sıra lokum ve küçük hediyelik eşyalar dağıtıldı. İstanbul’daki Kapalıçarşı’nın maketinin yer aldığı bölümde Türk kültürüne ait takılar, giyecekler, çini tabak ve vazolar satışa sunuldu.


KÜLTÜRÜMÜZÜ TAŞIDIK

Festivali düzenleyen KAGEV Başkanı Ayşenur Dereci, festivale Kanada halkının ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Dereci, “Türk kültürünü Kanada’nın göbeğine, Toronto’nun bu meydanına taşımayı amaçladık" dedi.


Semazenler
büyüledi

Festivalde sahne alan Kanada Cerrahi Dergahı İlahi ve Semazen Grubu, sema gösterileriyle seyircileri büyüledi. Festivalde, piyanist Ali Tolga Demirtaş ve Azeri müzik grubu da sahne aldı. Karadenizli kemençe sanatçısı Recep Yılmaz’ın çaldığı yöresel parçalara meydanda bulunan Karadenizliler horon teperek eşlik ettiler.

#Kanada
#Türk Festivali
7 yıl önce