|

Kanser ilaçlarından 10 kat daha etkili

Oncotarget dergisinde yayınlanan bir araştırmada, C vitaminin bazı kanser ilaçları ve deneysel ilaç 2-DG'den 10 kat daha etkili olduğu ortaya çıktı. Araştırma ekibinin başındaki doktor Michael Lisanti, Araştırmamız erken sonuçlarına göre özellikle portakalda bulunan C vitamini kansere karşı çok daha etkili” diye konuştu.

Yeni Şafak
10:17 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:25 - 24/03/2017 Cuma
Diğer
C vitaminin bazı kanser ilaçları ve deneysel ilaç 2-DG'den 10 kat daha etkili olduğu ortaya çıktı.
C vitaminin bazı kanser ilaçları ve deneysel ilaç 2-DG'den 10 kat daha etkili olduğu ortaya çıktı.

Sonuçları akademik çalışmalarıyla bilinen Oncotarget dergisinde yayınlanan araştırmada, C vitamininin bazı kanser ilaçları ve deneysel ilaç 2-DG'den 10 kat daha etkili olduğu ifade edildi.



Çalışmanın kanser kök hücrelerinin metabolizmasını bozmayı ve çoğalmasına engel olmayı amaçladığını belirten araştırma ekibinin başındaki Doktor Michael Lisanti, “C vitamini ucuz. Herkes kolayca ulaşabilir. Araştırmamız erken sonuçlarına göre özellikle portakalda bulunan C vitamini kansere karşı çok daha etkili” diye konuştu.



Öte yandan İskoçya'daki Aberdeen Üniversitesi bilim insanları ise doğru kullanıldığında gebeliği yüzde 99.9 oranında önleyen doğum kontrol haplarının rahim, yumurtalık ve kalın bağırsak kanseri riskini önemli ölçüde azalttığını belirtti.


#C vitamini
#Kanser
7 yıl önce