|

Kanseri çalışarak yendi

Antalya'da 2012 yılında şiddetli karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kolon kanseri olduğunu öğrenen kaporta ustası Hasan Akyar, zorlu bir sürecin ardından hastalığı yendi. "Hastalığım süresince kaporta düzeltmek için kullandığım çekicin sesi, bana terapi gibi geldi" diyen Akyar, şimdi kemoterapi alan hastaların yanına giderek onlara moral veriyor.

Yeni Şafak
11:38 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:38 - 7/04/2016 Perşembe
AA

Antalya'da kaporta ustalığı yapan Hasan Akyar (58), 4 yıl önce yakalandığı kolon kanseri ile mücadele ederken işinin başından ayrılmadığını belirterek, "Hastalığım süresince kaporta düzeltmek için kullandığım çekicin sesi, bana terapi gibi geldi." dedi.Hasan Akyar, yaptığı açıklamada, 11 yaşından beri "klasik yöntem" olarak bilinen çekiçle vurma yoluyla kaportacılık yaptığını, mesleğini çok sevdiğini söyledi.



4 yıl önce şiddetli karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kolon kanseri olduğunu öğrendiğini belirten Akyar, yapılan tahliller sonunda acilen ameliyat olması gerektiğini öğrendiğini ifade etti. Ameliyat olduktan sonra uzun süre kemoterapi tedavisi gördüğünü kaydeden Hasan Akyar, "Zamanla kanser hastalığını arkadaşım gibi görmeye başladım. Hastalığı öğrendikten sonra 'Ben kanser hastasıyım' gibi şeyleri kendime dert etmedim. Kolon kanseri ameliyatı olacağım zaman bile gülerek girdim ameliyata, gülerek çıktım." diye konuştu.




Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kanser hastalarına yönelik sosyal faaliyetlere de katıldığına değinen Akyar, bu sürede bir yıl boyunca resim yaptığını ifade etti. Ağır bir sürecin ardından hastalığı yendiğini belirten Akyar, şunları söyledi:



"Rutin kontroller için ara sıra hastaneye gidiyorum ve kemoterapi alan kanser hastalarının yanına giderek onlara moral veriyorum. Kanser hastalığı ile mücadele eden insanlara kanseri yendiğimi ve kaportacılık mesleğime devam ettiğimi söylüyorum, çok şaşırıyorlar. Bu hastalık beyinde bitiyor. 'Bu hastalığı yok bileceksin, stres yapmayacaksın' diyorum. Ama kanser hastalarının çoğu her şeyi kafaya takıyor. Ben bu hastalığa Allah'ın verdiği bir hastalık olarak bakıyorum."



Kaportacılık yapmaya devam etti


Kanser hastası olduğunda kaportacılık mesleğine daha çok bağlandığını anlatan Akyar, "Kanser hastalığı ile mücadele ederken kaportacılık işini bırakmak hiç aklıma gelmedi, aksine daha çok işime bağlandım, daha hırslı çalıştım. Kaportacılık işimi yaparken kanser hastalığını yeniyordum, hastalık aklıma gelmiyordu. Hastalığım süresince kaporta düzeltmek için kullandığım çekicin sesi, bana terapi gibi geldi. Ama çalışmasaydım hastalık sürekli aklımda kalırdı ve daha çok ilerlerdi. Allah'a çok şükür iyiyim şimdi." dedi.





#Hasan Akyar
#kanser
#kaportacı
#kolon kanseri
8 yıl önce