|

Kara Hafta başlıyor

Kara Hafta İstanbul Festivali çerçevesinde polisiye türünün en iyi isimleri 23-24 Ekim'de İstanbullu edebiyatseverlerle buluşuyor. Konuklar arasında Agatha Christie’nin torunu Mathew Prichard da var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 05:37 - 8/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Tüm dünyada büyük bir ilgiyle takip edilen polisiye festivalleri, ilk kez 23-24 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenleniyor. Pera Palace Hotel Jumeirah'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Kara Hafta İstanbul Festivali, Agatha Christie'nin 125. doğum yılı şerefine yapılıyor. Kültürlerarası birlikteliği, katılan ünlü yabancı yazarlar ile de zenginleştirecek olan ve Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek festival kapsamında birçok sürpriz etkinlik düzenleniyor. Bu sürprizlerden en önemlisi ise Agatha Christie'nin torunu Mathew Prichard'ın festivali şereflendirmesi olacak.







FİKİR BABASI ÖZER


Böyle bir festival yapma fikri yazar şair Adnan Özer'den çıkmış. Festivale İngiltere'den Alexander McCall Smith, İsveç'ten Arne Dahl, Amerika'dan Leslie S. Klinger (ki kendisi Sherlock uzmanı diye biliniyor), İtalya'nın önemli polisiye yazarlarından Roberto Constantini geliyor. Bu yazarlarla çeşitli söyleşiler, paneller yapılacak. Türkiye'dense Ahmet Ümit, Algan Sezgintüredi, Celil Oker, Erol Üyepazarcı, Esmahan Akyol ve Sevil Atasoy festivali renklendirecekler.







YAZARLARA İMZA GÜNÜ


Özer, yabancı yazarları belirlerken özellikle Türkiye'de kitapları yayımlanmış yazarları tercih ettiklerini söylüyor. Dünya çapındaki yayınevleriyle işbirliği halinde olduklarını da ilave eden Ahmet Ümit, gelecek yıllarda festival kurumsallaştığında çok daha popüler yazarları ağırlayacaklarını dile getiriyor.



Pera Palace Hotel Jumeirah'ta etkinlik kapsamında Agatha Christie'nin ilk baskı kitapları sergilenirken, katılan yazarlar Beyoğlu'ndaki kitapcılarda imza etkinliklerine katılacak. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek ve etkinliklere dair tüm detaylar #blackweekturkey hashtag'iyle sosyal medyada paylaşılabilecek.



#Kara Hafta İstanbul Festivali
#Pera Palace Hotel Jumeirah
#Agatha Christie
9 yıl önce