|

Karatay'dan patates üreticilerini kızdıracak açıklamalar

Açıklamalarıyla olay olan Prof. Dr. Canan Karatay, patates kızartmasıyla ilgili bir iddia da bulundu. Karatay, patates kızartmasının değil ketçabın bağımlılık yaptığını ifade etti. Karatay, ebeveynleri çocuklarına kızartma yedirmemeleri konusunda uyardı.

Yeni Şafak
14:52 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:54 - 24/07/2017 Pazartesi
Diğer
Karatay'dan patates üreticilerini kızdıracak açıklamalar.
Karatay'dan patates üreticilerini kızdıracak açıklamalar.

Açıklamalarıyla çok konuşulan ve tepki çeken İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay, çocuklarına patates kızartması yediren ebeveynlere tepki gösterdi. Patatesin kızartıldığında trans yağların ortaya çıktığını söyleyen Karatay, ketçabın da bağımlılık yaptığını iddia etti. En son domates ile ilgili açıklamalarından sonra domates üreticilerinin tepkisin çeken Karatay'a şimdi de patates üreticilerinin tepki göstermesi bekleniyor.

Prof. Dr. Karatay şunları söyledi:
  • "Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. Kızardığı zaman trans yağlar meydana geliyor bu bir. Bir de ketçap bağımlılık yapıyor. Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. Ama kızartma kesinlikle olmaz."
Buğulama veya patates salatası yiyin

Patatesi sağlıklı yemenin mümkün olduğunu anlatan Prof. Dr. Karatay, "Bizim patates salatımız vardır. Haşlanıp yapılabilir buğulama yapılabilir. Ama kızartıp üstüne de ketçap döküp yerseniz o tehlikeli" dedi.

Star'ın haberine göre; Prof. Dr. Canan Karatay, içindeki yüksek miktardaki gluten ve nişastaya dikkat çekerek, şeker hastaları ve gluten hassasiyeti bulunanların patates tüketmemesi gerektiğini kaydetti.

#Canan Karatay
#Patates kızartması
7 yıl önce