|

Kaynak eserler hayat buluyor

Erkam Yayınları kendi köklerimizi hatırlatacak olan Rûhu’l Beyan Tefsiri, Riyâzü’s- Sâlihîn, İhyâ-u Ulâmid-Din, Mârifetname gibi eserleri yeniden okurla buluşturuyor.

Yeni Şafak ve
02:00 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 08:49 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Kaynak eserler hayat buluyor
Kaynak eserler hayat buluyor
SALİH ZEKİ MERİÇ

Tasavvuf yayıncılığının öncü ve güvenilir markası olan Erkam Yayınları, 1979 yılından beri insanımızın manevi hayatını îmar eden kitaplar üretmeye devam ediyor. Temel felsefesi, insana ve kültür hayatına faydalı eserler üreterek bir manada insanımıza doğru bir yol haritası sunmak olan Erkam Yayınları, kurulduğu ilk yıllarda boşluğunu hissettiği İslam Tarihi ve İslam Tasavvufu alanlarında eserler yayınladı.

Ülkemizin ideolojik çatışmalara sürüklendiği seksenli yıllarda her kesimini kendi doğrularının net çizgilerle ayrıldığı bir zamanda akl-ı selim’i ortaya koyan eserler yayınlaması hakkın tebliğ edilmesi ve hakikatin idraklere sunulması olarak önem arzediyorudu. Farklı kültürel işgallere maruz kalan ülkemiz insanına kendi köklerini hatırlatacak, geçmişini unutturmayacak ve değerlerini hep diri tutacak bir ses mesabesinde oldu Erkam Yayınları.

İDEAL YAYINCILIK

Bu mefkûre ve idealle yayıncılık çizgisini koruyan Erkam Yayınları, ticari veya farklı şekillerde irtibatta olduğu her bire fert için adeta bir mektep görevi gördü. Cağaoğlunda başlayan yayıncılık faaliyeti, kitap sayısının artması, yayın listesine farklı muhtevalarda dergilerin eklenmesi ve farklı yayın markalarının oluşması neticesinde şu an faaliyet gösteren Başakşehir’deki merkezine taşındı.

Erkam Yayınları özellikle son yıllarda yayıncılık sektörü içerisinde bir takım ticari kaygılardan dolayı veya genel şartlar itibariyle ihmal edilen bir alana dikkat çekti. Türkiye’de İslamî Bilimlerin kaynağı sayılabilecek ciltli eserlerin basılması noktasında yeni bir faaliyet başlattı. Bu faaliyetlerinin neticesinde İslamî kaynakları yakından takip edenlerin severek okuduğu kitapların yeni tasarım ve gözden geçirilmiş baskılarını yeniden yaptı.

Bu manada yapılan çalışmaların bazılarını burada zikretmekte fayda var:

Hadis alanında klasik bir eser olan ve Kütüb-i Sitte’den seçilmiş yaklaşık iki bin hadisi ihtiva eden İman Nevevî’nin güzel eseri Riyâzü’s- Sâlihîn artık Erkam markası ile tanınır, bilinir oldu. Bu eserin gördüğü teveccüh karşısında Erkam Yayınları kayıtsız kalmadı. özellikle İlahiyat ve İmam- Hatip öğrencileri daha kolay ulaşsınlar diye kitabı sempatik boy ve fiyatı daha uygun bir şekilde yayınladı.

ÖNEMLİ ESERLER
OKURLA BULUŞUYOR

Öte yandan yıllarca insanımızın okuduğu ve İslam Tarihi alanında yazılmış Türkçe eserler arasında en muteberlerinden biri olan M. Asım Köksal Hocaefendi’nin İslam Tarihi eseri de Erkam Yayınlarından çıktı. Bu eserin de sempatik boyu yine okuyucuların daha kolay ulaşmaları için basıldı.

İsmail Hakkı Buresevî hazretleri’nin Rûhu’l Beyan Tefsiri de uzun soluklu bir çalışmanın ardından 23 cilt olarak tamamlanmış oldu. Alanında mütehassıs hocaların tercümeleri ve güçlü bir redakte ekibi ile hazırlanan kitap, Tasavvuf alanında yazılmış en güzel tefsir olarak okuyucuların kütüphanelerinde yerini almış oldu.

Ve İmâm-ı Gazâlî’nin İhyâ-u Ulâmid-Din adlı klasik eseri de yine Erkam Yayınları arasında çıkan kitaplardan. Tasavvuf klasikleri arasında zikredilen bu eser her halde Erkam Yayınlarının misyonuna en çok uyan eserlerden birisidir.

Ayrıca İbrahim Hakkı hazretlerinin Mârifetnamesi de yine Erkam yayınlarının titiz çalışması ve uzman ilim adamları tarafından on yıla yakın bir çalışmanın ürünü olarak yayın hayatına yeni tercümesi ile kazandırılmış oldu.

Bir çok yayıncı veya okur tarafından unutulmuş, adeta değerini kaybetmeyen bir pırlanta gibi bir köşede duran kitapları Erkam Yayınları alıyor, üzerinde çalışıyor ve onlara kitap dünyası adına yeni libas giydirerek, yayın dünyasına kazandırıyor.

#Erkam Yayınları
#Tasavvuf
7 yıl önce