|

Kelebekler Anadolu yolunda

Dünyanın değişik bölgelerinde görüp hayran olacağınız binlerce kelebek Konya’ya geldi. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde 25 kelebek türünü tanırken binlerce kelebeği görme fırsatı yakalıyorsunuz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2017 Pazar
Güncelleme: 03:22 - 13/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Binlerce kelebek Anadolu'ya  göçtü
Binlerce kelebek Anadolu'ya göçtü

Dünyanın neresine gidersem gideyim parklar ve bahçelere en az birer gün vakit ayırıyorum. Gittiğim, gezdiğim bölgeye has bitki örtüsü ve hayvanları görmek beni hep heyecanlandırıyor. Bu heyecandan sonra da ister istemez, yakınımızda da olsa böyle parklar, bahçeler tekrar tekrar gidip görsek diyorum... İşte tam da böyle tekrar tekrar gezmek isteyeceğiniz bir bahçe var Konya’da. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi...

KELEBEKLERİN ARASINDA ÖZGÜRCE DOLAŞ

Bahçeden içeriye adımınızı attığınızda yüzde 80 nem ve 28 derece sıcaklığa merhaba diyorsunuz. Kelebeklerin doğal ortamına hoş geldiniz... Kelebeklerin hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli hava koşulları sağlanmış öncelikle. Böylece kelebekleri pupa döneminden, ömürlerinin sonuna kadar görmeniz mümkün bahçede. Biyolog rehberler eşliğinde, bahçeye ve kelebeklere dair bilgileri dinlerken, çiçekler üzerine konan, yaprakların altına saklanmaya çalışan, meyvelerin etrafında beslenen kelebekleri görebilirsiniz. Hemen gözünüzün önünde uçanları ve üzerinize konmaya çalışanları da. Rehber eşliğinde gezerken sorduğunuz sorulara cevaplar alabilir, mola zamanlarında fotoğraf çekebilir, hatta rehberler ve kelebeklerle birlikte fotoğraf çektirebilirsiniz. 25 kelebek türünü tanırken, binlerce kelebeği görebilir, dolapların içinde yer alan pupa ve kozalardan güve ve kelebeklerin çıkma anına dahi şahit olabilirsiniz...


NE KADARDA BÜYÜKMÜŞ BÖYLE

Parkı gezerken ne kadar büyük olduğunu fark ediyorsunuz zaten. 3 bin500 metre karelik gezi alanı ile 7 bin 600 metre karelik kullanım alanına sahip, Avrupa’daki en geniş uçuş alanlı kelebek bahçesi. Mimari olarak da kelebek şeklinde planlanan parkta bulunan kelebekler de Kenya, Kosta Rica ve Filipinlerden geliyorlar. Bahçe içerisinde kelebekler kadar etkileyici bir diğer şey de çiçekler ve bitki örtüsü. 98 türe ait 20.000 civarında bitki var parkta. Ayrıca kelebeklere zarar vermeyen 2 de Macaw papağını var ki, seslerinden kendilerini hemen fark edeceksiniz zaten.


MÜZELER DE VARMIŞ BURADA

Bahçeden çıktıktan sonra, müze alanına geçiyorsunuz. Kelebek ve böceklerin yaşamlarına dair sunumların, belgesellerin olduğu mini sinema salonunda biraz film seyrettikten sonra, kelebeklerin sınıflandırıldığı panoları, hayat döngülerini, kamuflaj, korunma, beslenme ve güneşlenme gibi davranışlarını inceleyebilirsiniz. Böcek köyünde de, farklı türlere ait şaşırtıcı ve gizemli böcekleri görebilir, zar kanatlılar, kın kanatlılar, yusufçuk, dal ve yaprak böcekleri ile de tanışabilirsiniz. Ayrıca randevu alarak çocuklarınızın biyolog rehberler tarafından verilen doğa eğitim programlarına katılmalarını sağlayabilirsiniz.


Yarım gününüzü ayırın

En az yarım gün geçirilebilecek bu güzel bahçeyi defalarca gezme imkanım oldu. Her defasında aynı mutluluk ve heyecanı yaşadım. Parktaki diğer misafirlerde de aynı mutluluğu şahit oldum hep. Pusette bebekleriyle gelenler, çoluk çocuk gezenler, yerli turistler, yabancı turistler herkes memnun, herkes mutlu... Selçuklu Belediyesi’nin sadece Konya halkına değil tüm Türkiye’ye armağanı bu bahçe... İşin arkasında o kadar büyük bir emek var ki, dünyanın dört bir tarafından gelen kelebekler Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde buluşuyor. Ve parkın sloganında dendiği gibi “Hayat Mucizelerle Dolu” bize sadece onu keşfetmek kalıyor.

SEVDE SEVAN USAK
#Kelebek
#Konya
#Konya Tropikal Kelebek Bahçesi
7 yıl önce