|

Kemal Öztürk Al-Şark'a yazar oldu

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Kemal Öztürk, Körfez ülkelerinin ve Katar’ın önemli yayın organlarından Al-Şark Gazetesi’ne köşe yazarı oldu. Öztürk'ün Al-Şark'ta haftada bir gün yayınlanacak yazılarının ilki bugünkü gazetede yer aldı.

13:26 - 18/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:35 - 18/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Öztürk, Katar’ın Arapça yayınlanan, en önemli siyasi gazetelerinden olan Al-Şark’ın Genel Yayın Yönetmeni Cabir El Harmi ile geçen hafta yaptığı görüşmede, gazetede köşe yazarı olma konusunda mutabakata vardı. Şimdilik hafta bir gün yazacak olan Öztürk’ün yazıları her Çarşamba yayınlanacak.


İlk yazı bugün yayınladı

Kemal Öztürk’ün ilk makalesi bugün gazetede yayınlandı. “Yeni Türkiye, Yeni Ortadoğu” adını taşıyan makalede, Türkiye ve Ortadoğu’daki gelişmeler ve önümüzdeki günlerde yaşanacak muhtemel değişimlerle ilgili bir projeksiyon yapılıyor. Yazıda, Ak Parti’nin önümüzdeki parlamento seçimlerinde birinci parti çıkacağı ve Ahmet Davutoğlu’nun Yeni Türkiye vizyonunu devam ettireceği de belirtiliyor.


"Türkiye’nin tezlerini Arap dünyasına anlatacağız"

Kemal Öztürk Al-Şark Gazetesi’nde haftalık yazılara başlamasının, Türkiye’nin tezlerinin anlatılması açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Öztürk şöyle dedi: “Yeni Türkiye, Ortadoğu’yu hesaba katmadan bir gelecek planlaması yapamaz. Biz birbirine kaderleri bağlanmış halklarız. Geleceğimiz bu bölgenin istikrar ve düzene kavuşmasıyla ancak aydınlık olabilir. Bu yüzden Ortadoğu ve tüm Arap coğrafyasıyla yakın ilişki içinde olmalıyız. Al-Şark Gazetesi’nde bu konuları anlatmanın önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.”

#Kemal Öztürk
#Yeni Şafak
#Al-Şark
9 yıl önce