|

Kestanenin tam zamanı

Ülkemizde bolca yetişen ve özellikle bu mevsimde manavların tezgahlarını süsleyen hoş ve o kadar da sağlıklı bir yemiştir

Yeni Şafak
14:31 - 30/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:33 - 30/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Kestane patatesin iki katı kadar karbonhidrat içerir. 100 gram kestanede 707 miligram potasyum, 45 miligram magnezyum ve bol miktarda B, C, ve E vitamini vardır. Kestane oldukça doyurucu olmasına rağmen 100 gramında sadece 1,7 gram yağ içerir.



İyi bir kestane fazla iri olmaz. Dış kabuğu koyu parlak ve ağır olur. Kurtlu olup olmadığını anlamak için onları su dolu bir kaba koymanız yeterli olacaktır. Kurtlu olanlar dibe çökmez suyun üstünde yüzer. Kestaneyi damak tadınıza göre 3 ayrı şekilde pişirmeniz mümkün. Közlemek istiyorsanız kestaneyi düz tarafından keskin bir bıçakla çizin. Aksi takdirde kestaneniz patlayacaktır. Haşlamak istiyorsanız kaynamış tuzlu suda 10 dakika pişirmeniz yeterlidir. Ben fırınlanmış severim diyorsanız 200 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika pişirin. Pişerken kestaneleri ters yüz edin ve ara sıra su serpiştirin. Böylece kestaneniz kurumamış olur. Fırından çıkardıktan sonra nemli bir bez ile örterseniz onları kolayca soyarsınız ve doğal bir vitamin ve mineral hazinesi olan kestanenizi afiyetle yiyebilirsiniz.



#kestane
8 yıl önce