|

Kilosunun 5’te biri tümörmüş

Manisa'da, 81 yaşındaki 50 kilo ağırlığında bir kadının karnından 10 kilo tümör çıkarıldı. Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede acilen ameliyata alınan Nevin Alparslan hastalığını anlamadığını ve ilk başta kilo aldığını sandığını söyledi. 3 doktorun katıldığı ameliyatın bir buçuk saat sürdüğü ve tümörün 33 santimetre uzunluğunda olduğu açıklandı. Alparslan, 3 gün sonra hastaneden taburcu edilecek.

Yeni Şafak
16:23 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 13:23 - 27/05/2016 Cuma
IHA
50 kilo ağırlığında olan Nevin Alparslan'ın vücudundan çıkan tümör 10 kilo.
50 kilo ağırlığında olan Nevin Alparslan'ın vücudundan çıkan tümör 10 kilo.

Manisa'da, 81 yaşındaki Nevin Alparslan, ilk başlarda kilo aldığını düşündü, ancak daha sonra karnındaki ağrı artmaya başlayınca hastaneye gitti. Bir kaç hastanede tedavi olan Alparslan, sonuç alamayınca Manisa 8 Eylül Hastanesine başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde Alparslan'ın karnında kitle tespit edildi. Alparslan, Genel Cerrahi Uzmanı İbrahim Karataş, Kadın Doğum Uzmanı Süleyman Emre ve Operatör Doktor Papy Kılongo Mulaılwa tarafından acil olarak ameliyata alındı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren ameliyata 50 kilo giren Alparslan'ın karnından 33 santimlik 10 kilo 325 gram kitle çıkarıldı.



Tümör karaciğer ve dalağa komşu


Ameliyatın ardından Alparslan'ın 3 gün sürecek tedavi sonunda sağlığına kavuşması bekleniyor. Başarılı geçen operasyonun ardından açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı İbrahim Karataş, Alparslan'ın karnında şişlik ve ağrı şikayetiyle başvurduğunu belirterek, "Yapılan muayenede kitle olabileceğini düşündük. Ona yönelik tetkikleri yaptık. Ultrason ve tomografi görüntüleme yöntemiyle hastamızı değerlendirdik. Yaklaşık 33 santim tümoral kist saptadık. Tabi kitlenin tam kaynağını ameliyat etmeden anlamak mümkün değil. Bu yüzden hastamıza ameliyat kararı aldık. Doktor Papy bey, Kadın Doğum Uzmanı Süleyman beyle birlikte iki ekip olarak ameliyata başladık. Kitleyi büyük bir kesiyle çıkartabildik. Yaklaşık 10 kilo 325 gramlık bir kitle olduğunu saptadık. Sol yumurtalıktan kaynaklanan tümoral bir kitle olduğunu gördük. Ameliyatın devamında rahim ameliyatında kitlenin alımına ilave ettik. Şu an sağlığı ile bir sorun mevcut değil. Hastamız 2 gün daha tedavi görecek. 3 gün sonra şifa ile taburcu etmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Karaciğer ve dalağa komşuluğu nedeniyle itinayla çalışmak zorundaydık. Bir buçuk saatlik bir çalışmayla operasyonu gerçekleştirdik" dedi.



'Bir süre daha kalsaydı hayati fonksiyonları etkilerdi'


Alparslan'ın karnındaki şişliği kilo alması şeklinde yorumladığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı İbrahim Karataş, şöyle konuştu:



"Bunun fizyolojik bir durum olduğunu düşünmüş. Ağrının artması nedeniyle bir kaç hastane dolaşmış ancak bir şekilde saptanmakta zorluk çekilmiş. Ama bizde yapılan tetkiklerde 3 gün içerisinde sonucu kesinleştirdik. Acil ameliyat kararı aldık. Mide, bağırsak sistemine ve damarlara baskı yapıyordu. Kalp fonksiyonlarını olumsuz etkiliyordu. Bu kitle bir süre daha böyle gitseydi hayati fonksiyonlarını etkileyecek duruma gelecekti. Yumurtalık kaynaklı, yaşlı bayanlarda sıkça gördüğümüz tümöral bir kitle. Teyze biraz ihmal etmiş o yüzden çok fazla büyümüş. Bu boyutlara gelmesi pek olası değil"



Karnındaki kitleden kurtulan Alparslan, şimdi daha iyi olduğunu ve sağlına kavuştuğunu söyledi.

#Nevin Alparslan
#Manisa
8 yıl önce