|

Kitap fuarı muhabbetimizi artıracak

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Haşimi Yayınevi organizasyonuyla düzenlenecek olan Türkiye Arapça Kitap Fuarı’na İslam dünyasından yayıncılar, alimler, yazarlar, akademisyenler katılıyor. İlk kez düzenlenecek fuara yurt dışından gelecek olan yayıncılar oldukça heyecanlı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:26 - 10/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye Yazarlar Birliği ve Haşimi Yayınevi'nin birlikte düzenlediği Arapça Kitap Fuarı 12 - 21 Şubat 2016 tarihleri arasında Sultanahmet'te bulunan Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilecek. Türkçe ile Arapça arasındaki bağların yeniden canlandırılması amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Yusuf Kaplan, Bedri Gencer, Ebubekir Sifil, Kamil Büyüker, Ahmet Turan Arslan, Cahit Baltacı, Kemal Yıldız, Ali Sözer, İbrahim Aydemir, Sariye Rifai, Kureyyim Racih gibi yazarlar okurlarıyla bir araya gelecek. Türkiye, Ürdün, Kuveyt, Fas, Suudi Arabistan, Lübnan, Suriye ve gibi ülkelerden yayınevlerinin katılacağı Arapça Kitap Fuarı'nı 10 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.



İslam dünyasının en büyük yayınevi ve dağıtımcılarından olan ve aynı zamanda fuar organizatörlerinden Darü'l-Kütübi'l-İlmiyye'nin sahibi Muhammed Ali Beydun da fuarla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti:


“İstanbul'daki fuarı Araplar ile Türk kardeşlerimiz arasındaki muhabbetin artması için düzenliyoruz. Bu fuarda yeni basılmış ve Türkiye'ye ilk kez girecek fıkıh, hadis, tefsir, lügat ve benzeri sahalarda kitaplar gelecek. Bu yönüyle fuarın çok rağbet göreceğini düşünüyoruz. Ben de şahsen fuara katılacağım ve bundan şeref duyuyorum. Ayrıca etkinliklere de katılacağım. Türk kardeşlerimin arasında bulunmaktan çok memnun olacağım.”



KAYNAK KİTAPLAR İÇİN TÜRKİYE ÖNEMLİ


Yine Lübnan Beyrut'tan Türkiye Arapça Kitap Fuarı'na katılacak yayıncılardan Dar İbn Hazm'ın fuar sorumlusu Nasır Bey, fuarla ilgi düşüncelerini şöyle ifade etti:



“Umarım İstanbul'daki kitap fuarı, hayırlara vesile olur. Arapça kitapların Türkiye'de yayılmasını sağlar. Özellikle kaynak kitaplar noktasında öteden beri Türkiye önemli bir pazar. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin fuara katılmasını bekliyor, ilgi göstereceklerini umuyoruz.”



Ürdün'den fuara katılacak olan Darü'l-Fetih'in fuar sorumlusu Ömer Bey de “İslam dünyasının her yerinde ortak fuarlar var. Özellikle Arap ülkelerinde… Bundan dolayı Türkiye Arapça Kitap Fuarı çok önemli ve fuarın başarılı geçmesini diliyorum. Allah'ın izniyle Arapça kitaplara büyük bir ilgi olacaktır. Çünkü ilk kez İslami ilimlere dair eserler böyle bir organizasyonla okura sunulacak.”


Lübnan'ın büyük yayınevlerinden Mektebetü'l-Asriyye ve Dar Ennemuzeciyye'nin sorumlusu Asım eş-Şerif de fuarla ilgili şunları söyledi: “Fuarın düzenleneceğini duyunca çok sevindik. Güzel bir haber oldu hepimize. Çünkü ilk kez İstanbul'da böyle büyük bir organizasyon oluyor. Fuarların ortak ilişkilere katkısı büyüktür. Bu yüzden fuar organizatörlerinden ve Türk halkından fuara önem verilmesini bekliyoruz. Böylece fuar maksadına ulaşacaktır.”



Suudi Arabistan Cidde'den fuara katılan Daru'l-Minhac'dan Berra Faruk da şunları söyledi:


“Haşimi Yayınevi'nin ve Türkiye yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin İstanbul'da İslami kitaplar üzerine bir fuar düzenleyeceği haberini duyduk. Allah'ın izniyle bu fuar başaralı olacaktır. Biz Türkiye'de olmaktan ve ilk kez Türkiye'de bir araya gelecek olmaktan dolayı heyecanlıyız. Ortak mirasa sahibiz. İnşallah fuar hayırlara vesile olacaktır.”



Kuveyt'ten fuara katılacak olan Daru'd-Diyâ'dan Abdu Bey de şunları söyledi: “Türkiye Arapça Kitap Fuarı'nın başarıyla gerçekleşmesini bekliyoruz. Katılım açısından birçok yayınevini kapsayacak duruma gelecektir inşallah. İstanbul önemli bir kültür merkezi. Biz Kuveyt'ten heyecanla katılıyoruz ve umutluyuz. Zaman geçtikçe Arapça kitaplar üzerine düzenlenen fuarların önde gelenlerinden biri olacaktır.”


#Arapça Kitap Fuarı
#Daru'l-Minhac
#İslam dünyası
#Haşimi Yayınevi'
8 yıl önce