|

Kitap fuarı yeniden Sultanahmet’te

Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ve bu yıl İstanbul’da 37. kez kapılarını açacak olan Kitap ve Kültür Fuarı yeniden Sultanahmet’e taşınıyor. İstanbul’la eş zamanlı Ankara’da Kocatepe Camii avlusunda açılan fuar ise bu yıl Gençlik Parkı yakınındaki Melike Hatun Camii avlusunda okurla buluşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 02:57 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Bu yıl 37. kez kapılarını açacak olan Kitap ve Kültür Fuarı İstanbul ve Ankara’da okurla buluşacak
Bu yıl 37. kez kapılarını açacak olan Kitap ve Kültür Fuarı İstanbul ve Ankara’da okurla buluşacak

Eski adıyla “Dini Yayınlar Fuarı” olarak bilinen Kitap ve Kültür Fuarı her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul ve Ankara’da Ramazan ayında kapılarını okura açıyor. Ancak iki şehirde de bu yıl fuarın adresi değişti. Kapılarını ilk kez 1983 yılında Ankara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ndeki fuaye salonunda açan ve 1984 yılından bu yana da Ankara’da Kocatepe Camii avlusunda hizmet veren kitap fuarı, bu yıl 22 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında Gençlik Parkı yakınındaki Melike Hatun Camii avlusunda kurulacak. İstanbul’da ise 37 yıl önce ilk kez Sultanahmet Cami avlusunda hizmet veren ancak tüm itirazlara rağmen 2010 yılında Beyazıt Meydanı’na taşınan kitap fuarı yeniden Sultanahmet’e geri dönüyor.

AYASOFYA CAMİİ YANINDA

Ayasofya Camii’nin Topkapı Sarayı’na giden güzergahında kurulacak olan fuar, Ramazan ayının ilk gününde okurla buluşacak. Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Fuar Koordinatörü Osman Sarıköse, “Fuar, Beyazıt meydanının tadilatı nedeniyle yeniden Sultanahmet’e döndü. Ayasofya Camii’nin yan tarafında hizmet verecek. Ankara’da ise okurun daha kolay ulaşım sağlaması için Melike Hatun Camii avlusu tercih edildi. Her ikisi de Kadir Gecesi’nde sona erecek. Fuar boyunca yüzlerce yazar ve okur buluşması ile yazar sohbetleri gerçekleşecek“ diye konuştu.

VERİM ARTACAK

Fuarın tekrardan Sultanahmet Meydanı’na taşınması için çaba harcadıklarını söyleyen Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Emrah Kısakürek ise şunları söyledi: “Fuarın tekrar Sultanahmet’e gelmesi bizi ziyadesiyle sevindirdi. Artık Ramazanlarda bir gelenek halini almış bu fuarın tekrar Sultanahmet’e taşınması bu fuarın verimini daha da artıracak. Geleneksel el sanatlarının sergilendiği alanın yanında gelenekselleşmiş bir kitap fuarının da yer alması şehrin anahtarını tutan ve bu şehre katkı verenlerin kitaba ve geleneğe verdikleri kıymetin bir nişanesidir. Yayıncılarımıza düşen görev, yabancı dildeki yayınlarını da sergileyerek orayı ziyaret eden yabancı konukların da fuardan faydalanmalarını sağlamaktır. Bu Ramazan fuarının Ramazanın bereketiyle verimli geçeceğini umuyoruz.”

#Kitap Fuarı
#Sultanahmet
6 yıl önce
default-profile-img