|

Türk Kızılayı bu bayram da mazlumun yanında

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık TVNET'e konuk oldu. Yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili konuşan Dr. Kınık, bu yıl da 2 milyona aileye kurban sevincini yaşatmak istediklerini söyleyerek, "Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla vekaletlerini verebilirler" dedi.

Yeni Şafak
11:29 - 23/08/2017 الأربعاء
Güncelleme: 11:52 - 23/08/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Dr. Kerem Kınık
Dr. Kerem Kınık

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık TVNET'e konuk oldu. Yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili açıklama yapan Dr. Kınık, aylar öncesinden kurban için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Dr. Kerem Kınık'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Aylar önceden başlayan bir hazırlık bu. Bu sene 100 bin hisseye göre kurban alımlarımızı yaptık. Şu an hayvanlarımız hazır. Geçen sene 80 bindeydik bu sene biraz daha arttırdık.

Yurt içi 735 yurt dışı 500 lira

Türkiye içerisinde bu sene sayın Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, küçük kurbanların fiyatını mümkünse fazla artırmayın. Biraz onlar biraz biz fedakarlık yaptık 740 liralık kurban fiyatını 735 liraya düşürdük.

Türkiye'de biz ABD veya Avrupa ile kıyasladığımızda 4-5 kat daha az kırmızı et tüketiyoruz. Afrika'da bizim 3'te birimiz kadar et tüketiyor. Yurt dışında daha ucuz olmasının nedeni daha fazla hayvan olması ve daha ucuza mal olması.

'Gönül rahatlığıyla vekalet verebilirler'

Bugün insani yardım kuruluşlarımız her geçen gün profesyonelleşiyor. Gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız kurban vekaletlerini de sadakalarını da verebilirler.

Kurban Bayramı sabahında o telaşın da yaşanması gerekiyor, bunu da ihmal etmeyelim. İhtiyaç sahibi coğrafyalara, savaşın etkilediği coğrafyalara gidiyoruz. Bize "Biz burada yalnız değiliz, bizi düşünenler var" diyorlar. Onları görünce hisseleri biraz daha artıralım diye biz de motive oluyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte çalışma yapılıyor

İhtiyaç sahipleriyle ilgili bizim tespit mekanizmamız var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile kullandığımız bir veri tabanı var. Bu yıl da inşallah 2 milyon insana ulaşmak istiyoruz.


Kurban ibadetinin devam etmesi pek çok açıdan kişinin kendisine, ailesine, dünyadaki insanlara yansıtması gerekiyor. Gücü olanlara tavsiye ederim. Bizim faaliyetlerimizi duyursunlar. Kızılay, Hilal-i Ahmer Cemiyeti bu milletin kurumları. Devlet büyüklerimiz de bize güveniyorlar, biz de onların vekaletlerini ulaştırıyoruz."


#Türk Kızılayı
٪d سنوات قبل