|

Kızılay katılımcı rekoruyla Guinness’e başvuracak

Türk Kızılayı, Antalya’da 5-11 Kasım’da gerçekleştirilen Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu’na, ikisi gözlemci 191 ülkenin katılımı dolasıyla Guinnes’e başvuracak.

Yeni Şafak
04:00 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:51 - 12/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık

Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu ve Yasal Toplantılarının, Türk Kızılayı’nın ev sahipliğinde 189 ülkeden bin 646 delegenin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildiği belirtildi.

Genel kurulun rekor katılımla gerçekleştiğini vurgulayan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, “Önümüzdeki günlerde bu katılımın Guinness dünya rekorları arasına tescil edilmesi ve birlikteliğimizin dünya çapında yankı bulması için başvuracağız. 189 katılımcı ülke ile KKTC ve Kosova’nın da gözlemci ülke olarak katılmasıyla Genel Kurulu 191 ülke ile gerçekleştirdik. Bazı ada ülkelerinden Antalya’ya ulaşmak 4 gün sürdü ancak neredeyse tüm dünya buradaydı” dedi.

2030 STRATEJİSİ
HAZIRLANIYOR

Kınık, bugün insanlığın karşılaştığı tüm zorluklar ve krizlerle baş etmek için daha güçlü bir Kızılay-Kızılhaç Hareketi’ne ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kınık, “Son bir hafta içinde, genel kurul toplantılarımızda, 2030 stratejisine temel olacak birçok konu ele alındı” diye konuştu.

#Türk Kızılayı
#Kerem Kınık
6 yıl önce