|

'Kocamı kaybettim yaralandım ama mutluyum'

FETÖ'nün darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde eşini şehit veren, kendisi ve oğlu yaralanan Türkan Güder, yaşadıklarına rağmen darbeyi önlediği için mutlu olduğunu söylüyor. Darbeci askerlerin idam edilmesini istediğini söyleyen Güder, Cumhurbaşkanımdan da tek dileğim idam yasası gelsin, onların idam edildiğini görelim istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:19 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:23 - 27/07/2016 Çarşamba
AA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı eşi ve oğluyla gittiği Akıncı Hava Üssü önünde açılan ateş sonucu eşini kaybeden, oğlu ve kendisi yaralanan Türkan Güder, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Kurşun yaraları nedeniyle Gazi Hastanesi'nde tedavisi süren 5 çocuk annesi 60 yaşındaki Güder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine eşi Ümit, ardından da oğlu Mertcan Güder'in Akıncı Hava Üssüne F-16'ların kalkışına engel olmak için gittiğini söyledi. Ardından kendisinin de Kazan halkıyla üsse gittiğini dile getiren Güler,



"Önde olduğumuz için bizi yaylım ateşine tuttular. Bizi vuranlar normal askerler değildi, o maskeli askerler ateş etti. Oğlum öndeydi, ben de oğluma doğru yönelince üç kurşun bana isabet etti. Ondan sonraki kurşunlar da oğlumun bacaklarına geldi. Ben, oğlum yaralandık, eşimi kaybettim." diye konuştu.



'Mutluyum...'


Karın boşluğu, kolu ve ayağından yaralanan Güder, Hacettepe Hastanesi'nde tedavisi süren 17 yaşındaki oğlu Mertcan'ın da durumunun iyi olduğunu, telefonda kendisiyle konuştuğunu söyledi. Güder, "Mutluyum, yara almama rağmen, eşimi kaybetmeme rağmen çok mutluyum darbe önlendiği için. Cumhurbaşkanımdan da tek dileğim idam yasası gelsin, onların idam edildiğini görelim istiyorum." ifadelerini kullandı.



#FETÖ
#Akıncı Üssü
#15 Temmuz
8 yıl önce