|

Konteynıra sıkışan kedi 24 saat sonra kurtarıldı

Yemek aramak için çöp koytenırına giren yavru kedinin kafası koyteynırın altında bulunan deliğe sıkıştı. Minik kedinin imdadına yetişen çevre esnafı kediyi 24 saat sonra kurtardı.

Yeni Şafak
11:36 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:41 - 13/11/2017 Pazartesi
IHA
Kafası sıkışan kedi 24 saat sonra kurtarıldı.
Kafası sıkışan kedi 24 saat sonra kurtarıldı.

Polonya’nın kuzeybatısında yer alan Miedzyzdroje kasabası adeta nefes kesen kedi kurtarma operasyonuna sahne oldu. 2.5 aylık yavru kedi çöp aramak için girdiği konteynırdan boyu yetişmeyince çıkamadı. Bunun üzerine konteynırın altında su tahliyesi için bulunan delikten çıkmaya karar veren minik kedi bu yolu denedi, ancak talihsiz kedinin kafası delikte sıkışıp kaldı. Kurtulmak için uzun süre çaba harcayan zavallı kedicik başarısız olunca çaresizce miyavlamaya başladı.


Konteynırın yakınında bulunan bir restoranın çalışanı önceki gün duyduğu kedi miyavlamasını tekrar fark edince sesin geldiği tarafa yöneldi ve kafası konteynırın dışında, vücudu içinde kalmış minik kediyi fark etti. Neredeyse 24 saattir mahsur kalmış kediyi kurtarmak için restoranın tüm çalışanları hemen seferber oldu. Önce çöp konteynırı boşaltıldı, ardından kedi kolay çıkabilsin diye kafası yağlandı. Ancak kedicik öylesine sıkışmıştı ki bu yöntem sonuç vermedi. Bunun üzerine B planı devreye sokuldu. Çöp konteynırı yan yatırıldı, çalışanlardan biri konteynırın içinde oturup, kediciği tutarken, bir diğeri ise bıçak, makas, küçük testere, penseyle deliği kesmeye koyuldu. Can acısı, korku, çaresizlik ve miyavlamaktan yorgun düşmüş minik kedi korkup kafasını oynatsa da, sonrasında kendini kurtarmaya çalışanlarla adeta işbirliği yaptı.


Bir saatten fazla süren kurtarma operasyonunun ardından küçük kedi sıkıştığı yerden çıkarılarak restoran sahibi Agida Kostrzewa tarafından veterinere götürüldü. Yapılan muayenede yorgunluktan bitap düşen minik kedi de herhangi bir sakatlanma veya zedelenme görülmedi ancak kediciğe biri sakinleştirici, diğeri de güçlendirici olmak üzere 2 iğne yapıldı. Veterinerde tüm günü uyuyarak geçiren minik kediciğe şimdiyse yuva aranıyor.

#Kedi
#Konteynır
#Kurtarma Çalışması
6 yıl önce