|

Köpeğine kedileri parçalattı

Samsun'da Pitbull cinsi köpeğine kedileri parçalatıp fotoğrafları sosyal medyada paylaşan genç kız, 12 bin liralık para cezası ödeyecek. Genç kız dehşet fotoğraflarını “Dün öldürdüğü 3 kedi 1köpekten sonra bugün kediyi dörtledik" şeklinde skandal bir notla paylaştı.

Yeni Şafak
11:46 - 22/11/2015 Pazar
Güncelleme: 11:57 - 22/11/2015 Pazar
IHA

Samsun'da Pitbull cinsi köpeğine kedileri parçalatıp fotoğrafları sosyal medyada paylaşan genç kız, 12 bin liralık para cezası ödeyecek.



"Dün öldürdüğü 3 kediyle birlikte bugün dörledik"


Bir kediyi boğazlarken ve yakın plan fotoğraflarla köpeğinin fotoğraflarını sosyal medya üzerinden takipçilerine gösterip, fotoğrafın altına yazdığı,

“Dün öldürdüğü 3 kedi 1köpekten sonra bugün kediyi dörtledik"

paylaşımı hem takipçilerinin hem de hayvanseverlerin tepkilerine neden oldu.



Samsun'da G.S. isimli bir bayanın, kendisine ait sosyal paylaşım sitelerinden pitbull terrier cinsi köpeğinin kedilere ve köpeklere zarar verdiği fotoğraflarını yayınlaması, hayvan hakları koruyucuları ve savunucularını ayağa kaldırmıştı. Yapılan ihbarlar üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü, polis ekipleri ile birlikte yürüttüğü çalışma sonucunda şahsa ulaştı ve şahsın köpeğine el koydu. El konulan köpek, Samsun Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakımevi'ne teslim edilerek koruma altına alındı. G.S.'ye bir daha hayvan bulunduramaması cezası da verildi.



"Vatandaşlar bildirmekten korkmasın"



Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği(SOHAYKO) Başkanı E. Yasin Yılmaz, “Bu kişiye kesilen ceza artık Türkiye'de bir örnek olmalıdır. Ne yazık ki Türkiye'de Hayvanların haklarını koruyabilmemiz için illaki birinin malı olması gerekmemektedir. Hayvanları koruma kanunlarında temel alınacak kadar yaygınlaşan 'insanca muamele' ilkesinin pratikte hiçbir hükmü bulunmamaktadır. Hayvan hakları eğer bir mal statüsünde sürdürülecekse hayvanların payına her zaman zulüm düşecektir. Tabi ki burada asıl görev Orman su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü'ndedir. Bölge müdürlüğü ve emniyet güçleri bu konuyu bu kadar hassas olarak ele almasalar, konuyu takip etmeseler, bu kişinin ölümüne neden olduğu kedi ve köpeklerin kanı bizler için yerde kalmış olacaktı. Bu bağlamda Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ve Orman ve Su İşleri 11 Bölge Müdürümüz ile veteriner işlerine, hayvan severler olarak teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızdan istediğimiz şudur: Böyle köpek dövüştürenleri, hayvanlara kötü davrananları, kötü şekilde bakılan kedi ve köpeklerle karşılaştıklarında bu durumları bildirmekten lütfen korkmasınlar. En yakın orman su işleri bölge müdürlüklerine bildirsinler" dedi.

#samsun
#Pitbull
#pitbull terrier
8 yıl önce