|

Körfez Havalimanı’nda bayram yoğunluğu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan ve Kuzey Ege'deki tatil bölgelerine hava ulaşımını sağlayan Koca Seyit Havalimanı'nda bayram yoğunluğu başladı. Bayram süresince uçaklardaki doluluk oranları yüzde yüzlere yaklaştı.

Yeni Şafak
10:55 - 15/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:56 - 15/07/2015 Çarşamba
IHA

2015 yılının ilk yarısında 102 bin 46 iç hat ve 4 bin 977 dış hat yolcusuna ev sahipliği yapan Edremit Koca Seyit Havalimanı'nda bayram yoğunluğu yaşanmaya başladı. Kısa bayram tatilini Kuzey Ege'deki tatil bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşların tercihi hava yolu oluyor. Her gün düzenli olarak 3 hava yolu firması iç hatlarda Ankara Esenboğa ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanlarına tarifeli seferler düzenliyor. Ayrıca haftanın bir günü Almanya'nın Düseldorf şehrine tarifeli uçuşlar gerçekleştiriliyor.



Bayram tatilinin kısa olması ve uygun fiyatlarda uçuş yapma imkanı bulan bir çok kişinin tatile hava yolu ile gitmeyi tercih ettiğini ifade eden Turizm İşletmecisi Anıl Kuşçuoğlu “Uçaklarımızda doluluk oranları yüzde yüzlere yaklaştı. Bir çok insan planlanan ek uçuşlara rağmen koltuk bulmakta zorlanıyor. Koca Seyit Havalimanımız İzmir'in Dikili, Balıkesir'in Ayvalık, Akçay, Ören, Altınoluk, Güre, Çanakkale'nin Asos gibi tanınmış tatil bölgelerine ulaşmak için ideal bir nokta. Kazdağları'da dahil olmak üzere Kuzey Ege'nin güzelliklerin yaşamak isteyen ve bu kısa tatili yolarda geçirmek istemeyen binlerce kişi Edremit'e hava yoluyla gelmeyi tercih etti."dedi.

#Bayram
#Körfez Havalimanı
#Kuzey Ege
9 yıl önce