|

Kudüs için eser üretmeliyiz

Kurtlar Vadisi'nin senaristi yazar Ahmet Turgut, Kudüs’le ilgili açıklamalarda bulundu. Turgut, “Sanat, edebiyat, tiyatro ve sinemada sanat eserlerinin Kudüs'ü konu edinmesi gerekiyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2017 Cuma
Güncelleme: 03:29 - 4/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ahmet Turgut
Ahmet Turgut

Kurtlar Vadisi dizi ve filminin senaristlerinden yazar Ahmet Turgut, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi. Kudüs'ün düşüşü ve yüz yıllık ayrılığı Kapı Yayınları'ndan çıkan "Kalbim Kudüs'te Kaldı" adlı romanında anlatan Turgut üniversiteler, alimler ve sanatçıların bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Sanat, edebiyat, tiyatro ve sinemada, adına ister dini diyelim ister seküler, ister trajedi olsun ister drama, sanat eserlerinin Kudüs'ü konu edinmesi gerekiyor. İngilizler 1800’lü yıllarda Kudüs ile ilgili 5 bin makale ve kitap yazdı. İngilizler önce Kudüs bilgisi ve literatürü oluşturdu ve 60 yıl sonra Kudüs'ü işgal ettiler. Yani Kudüs için önce akademik bir altyapı hazırladılar. Bizim Kudüs için binlerce eser üretmemiz lazım. Üniversitelerimizde Kudüs, Filistin ve İsrail kürsüleri kurulmalı. Düşünce kuruluşları, enstitüler yoluyla derin etütler, analizler yapmamız gerekiyor” 9 Aralık'ta Kudüs'ün elden çıkışının 100. yıl dönümü olduğunu sözlerine ekleyen Turgut, kış aylarında Mescid-i Aksa'da tansiyonun daha da yükseleceğini ve Kudüs'ün adının daha çok duyulacağını kaydetti.

KIŞ AYLARINDA
TANSİYON YÜKSELEBİLİR

Yazar Ahmet Turgut Kudüs’ün farklı bir bakış açısına ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek “Mescid-i Aksa, Filistinli kardeşlerimizin vatan davası değil. Tüm Müslümanların inanç, haysiyet ve beka davasıdır. Ağlama duvarı denen yer aslında Burak duvarıdır. Benzer şekilde Mescid-i Aksa'nın ya da Kudüs'ün bizler için 5 asırlık değil 3 bin yıllık dava olduğunu da öğreneceğiz. Zira bizler Hz. Davud’un asli varisleri olarak 3 bin yıldır Kudüslüyüz. Mescid-i Aksa'nın bina değil, bir arazi ve o arazinin anlatmış olduğu değerler kümesi olduğunu bileceğiz” açıklamasını yaptı.

#Ahmet Turgut
#Kudüs
#Filistin
7 yıl önce