|

Kültür ve eğlencenin adresi Sáo Paulo

Futbol ülkesi olarak bilinen Brezilya’da sadece spor değil kültür, eğlence ve iş turizminin de gelişmiş olduğunun en büyük kanıtı Sáo Paulo eyaleti. Vize almadan sadece pasaportunuzla seyahat edebileceğiniz bu okyanus şehrinde müzelerden yemeklere birçok yeniliği keşfedeceksiniz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:33 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Brezilya’nın São Paulo eyaleti her yıl dünyanın dört bir köşesinden gelen turistler için mükemmel bir tatil rotası.
Brezilya’nın São Paulo eyaleti her yıl dünyanın dört bir köşesinden gelen turistler için mükemmel bir tatil rotası.
ROSEMEIRE MARIA DE SOUZA

Latin Amerika’nın en büyük ülkesi, meşhur Amazon ormanlarının ev sahibi, müzikleri, tropikal meyveleri, yemekleri, eğlenceli kültürü ile her zaman ilgi çekmiş ülkesi Brezilya’nın 2. büyük şehri São Paulo… Brezilya’nın São Paulo eyaleti her yıl dünyanın dört bir köşesinden gelen turistler için mükemmel bir tatil rotası. Bu eyalete gelen turistler eğlence ve alışveriş turizminin yanı sıra iş turizminden de faydalanıyor.

YÜZDEN FAZLA MÜZE VAR

São Paulo eyaleti, 45 milyon insana ev sahipliği yapıyor ve bu özelliği ile dünyanın en büyük 11. Metropolü konumunda. São Paulo’ya gelmek isteyen turistler İstanbul’dan aktarmasız uçuşun rahatlığı ile seyahat edebiliyor. Türk Hava Yolları, İstanbul’dan São Paulo’ya aktarmasız uçuş imkanı sağlıyor. Türk turistler, Brezilya – Türkiye ilişkilerinin çok iyi seviyede bulunması ve yakın diplomatik bağlar sayesinde Brezilya’ya vizesiz seyahat edebilmenin rahatlığını yaşıyor. Sadece pasaportları ile Türk turistler bu harika şehrin tüm cazibesine tanık oluyor ve tadını çıkarıyor. Bu kolaylığı sayesinde her yıl daha fazla Türk turist bu eyaletin doğal güzelliklerini ve Brezilya kültürünü yakından tanıma fırsatını yakalıyor. São Paulo, Brezilya’nın en büyük ticaret, endüstri ve finans merkezine de ev sahipliği yapıyor. Bu özelliği ile iş görüşmeleri ve iş anlaşmaları için de harika bir rotaya dönüşüyor. Ulaşım konusunda da eyalette birçok seçenek bulunuyor. Çok kapsamlı bir metro ağına, trene ve otobüse ağına sahip. Böylelikle birçok turistik noktaya ulaşım kolay yoldan sağlanıyor. Latin Amerika’nın en çok kültürel aktivite imkanı sunan şehirlerinden São Paulo, 100’den fazla müzeyi, yüzlerce kültür merkezi, tiyatro ve konser salonu barındırıyor. São Paulo Sanat Müzesi (O Museu de Arte de São Paulo (MASP)), barındırdığı dünyaca ünlü 8 binden fazla sanat eseriyle Latin Amerika’nın ve güney yarım kürenin en büyük müzelerinden biri olarak kabul ediliyor. Salı günleri müze ücretsiz olarak misafirlerini ağırlıyor. Müzenin bulunduğu Paulista Caddesi ise São Paulo’nun en önemli caddesi ve görülmesi gereken noktalarından biri.


OKYANUS HAVASINDA YÖRESEL YİYECEKLER

Pinacoteca’yı ziyaret ettiğinizde sanat eserlerinden oluşan güzel bir koleksiyonla karşılaşırsınız. Latin Amerika anıtı ise Latin Amerika halkının tarihini anlatır. Ibirapuera Parkı sıradışı bir ziyaret yeridir. Bu park, gölleri ve yeşil alanları ile eyaletin en büyük parkı. Parkta yürüyüş yapabilir, bisiklet turu atabilirsiniz, restaurantlarında Brezilya yemeklerini keşfedebilirsiniz.

Brezilya, çok yoğun oranda bir Japon nüfusunu barındırmakta. Japon toplumunun nüfus yoğunluğu 1 milyona yakın. São Paulo’da da bir Japon mahallesi bulunuyor. Bu mahalle de turistler için farklı bir hedefe dönüşüyor. Sokaklarında yürürken Japon evlerini görebilir ya da Japon restaurantlarında Japon yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. São Paulo’da bulunan Belediye Pazarı’nda tropik meyveleri tadabilir, ev yapımı tatlılar satın alabilir ya da Brezilya mutfağının farklı tatlarını deneyimleyebilirsiniz. Örneğin; bir börek çeşidi olan “pastel com caldo de cana” ya da São Paulo’nun meşhur bir sandiviçi olan “Bauru”. Kuzeyde yer alan sahil şehir merkezine uzak olsa da bu noktada okyanus ve onun tertemiz, şeffaf suları ile buluşabilirsiniz. Sahilin dağlara yakın kesimi ise doğa güzelliklerinden hoşlananlar için güzel bir alternatif. Manzarası ise nefes kesici. Bu bölgedeki sahiller içinde Ilha Bela, Ubatuba ve São Sebastião görülmesi gereken sahillerden. Brezilya kültürünü keşfetmek, Latin Amerika’nın en büyük ülkelerinden birine sehayat etmek isteyenler için São Paulo, mükemmel ve unutulmaz bir tatil rotası olacak.


Futbol müzesine buyrun

Brezilya’dan bahsedip de futboldan söz etmezsek olmaz. Fenerbahçe’den Josef de Souza, Galatasaray’dan Maicon’un eski takımı olan São Paulo, adeta şehrin markası. Pacaembu Stadyumu ise görülmesi gereken noktalardan biri. Stadyumda futbol tarihi ve São Paulo’nun kulüp tarihiyle ilgili yüzlerce parçanın yer aldığı müze de bulunuyor.

#Brezilya
#Festival
#Karnaval
#Sao Paulo
6 yıl önce