|

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, sanatçılarla buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, müzik alanında faaliyet yürüten meslek birliklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, telif hakları ve Gelir Vergisi Kanunu tasarısında yer alan 'telif gelirlerinden vergi alınması' konusundaki taleplerini dinledi.

Yeni Şafak
16:41 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 14:41 - 5/02/2016 Cuma
AA

Ünal, Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında, sanatçı Orhan Gencebay, Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜYAP) Genel Koordinatörü Bülent Forta, MÜYAP Başkanı Bülent Seyhan, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Başkanı Burhan Şeşen, Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Grubu (MSG) Başkan Yardımcısı Ferhat Göçer, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Üyesi Ali Rıza Binboğa'yı kabul etti.



Basına kapalı gerçekleşen toplantıda sanatçılar, telif hakları ile Gelir Vergisi Kanunu tasarısında yer alan "telif gelirlerinden vergi alınması" konusundaki taleplerini anlattı.



"Sektörümüz zor durumda"


Sanatçı Orhan Gencebay, Bakan Ünal ile yaptıkları toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, görüşmenin gayet olumlu geçtiğini belirterek, telif sorununun en iyi şekilde çözüleceğine inandıklarını söyledi.



En önemli konunun telifin alınamaması olduğuna vurgu yapan Gencebay, şöyle devam etti:



"Biz, kendi yağımızla kavrulan bir sektörüz. Sanatçılar sanatı üreten kişilerdir. Sanatçıyı yaşatmalıyız ki, sanat yaşasın. Şu anda on binlerce sanatçımız zor, bazıları ise sefil durumda. Dolayısıyla sanatımızı hem korumamız hem de geliştirmemiz lazım. Böyle giderse bir nesil sonra asimilasyona gideceğimizi ifade ediyoruz. Kendi değerlerimizi bulamayabilir, kendi kültürümüze yabancılık çekebiliriz. Bu tehlikeyi devletimiz ve bakanlığımızla aşacağız."



Sanatçı Gencebay, alamadıkları teliften gelir vergisi verilmesi konusunu da Bakan Ünal ile görüştüklerini belirterek, "Bu olağanüstü bizi zorlayacak bir şey. Böyle bir şeyi düşünmek dahi istemiyoruz. Çünkü zaten alınamayan bir şey var, alınan olağanüstü cüzi. Biz belimizi doğrultmaya çalışıyoruz. Sanatımızı doğrultmaya çalışırken böyle bir şeyin konu edilmesi son derece dikkati çekici ve bize büyük zorluk verecektir" dedi.


#Kültür ve Turizm Bakanlığı
#Mahir Ünal
#Orhan Gencebay
#Telif gelirlerinden vergi alınması
8 yıl önce