|

Kur'an-ı Kerim’i güzel okumada Mısır dünya birincisi

İslam ülkelerinin katılımıyla Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da dün yapılan Kur'an-ı Kerim'in tecvid, hafızlık ve güzel okuma yarışmasında Mısırlı adayın dünya birincisi olduğu belirtildi. Kur'an-ı Kerim güzel okuma müsabakasında Mısırlı Radi dünya birincisi oldu

Yeni Şafak
13:18 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:21 - 10/02/2016 Çarşamba
AA

Mısır Vakıflar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Malezya tarafından organize edilen ve dünyanın birçok ülkesinden hafız'in katıldığı Kur'an-i Kerim'ı güzel okuma müsabakasında Mısır'ın adayı Abdurrahman Radi birinci oldu. Mısır'da yapılan elemelerde ilk sırayı almasının ardından Radi, Bakanlığın ve El-Ezher Kurumunun resmi adayı olarak Malezya'ya gönderildi.



AA muhabirine konuşan Helvan Üniversitesi İslami İlimler uzmanı Isam Talat, Mısır'daki El-Ezher gerçeğine işaret ederek Mısır'ın Ezherlilerin ülkesi olduğunu dile getirdi. Talat, "El-Ezher ülkeyi, Kur'an-ı Kerim'in ezberlenmesi ve tecvid kurallarına uygun olarak okunmasında dünyada kutup haline getirmiştir" dedi.



Bütün yarışmacıları geride bırakarak dünya birincisi olan Radi'nin El-Ezher Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu bildirildi. Altmış yıldan beri Malezya'da her yıl yapılan yarışmaya İslam ve Arap ülkelerinden çok sayıda yarışmacı katılıyor.

#Abdurrahman Radi
#El-Ezher Kurumu
#Mısır Vakıflar Bakanlığı
8 yıl önce