|

Kütüphanede Rock'n Roll sürprizi öğrencileri şaşırttı

SDÜ İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından, üniversitenin kütüphanesinde düzenlenen "Flashmoob" etkinliğinde, ders çalışan öğrencilere Rock'n Roll konseri sürprizi yapıldı. Üniversitenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler iki günde 100 bin kez izlendi. Projenin yapımcısı İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Güler, "O alışılmış 'kütüphanede sessiz olunur' kuralını bir defaya mahsus olarak çiğnedik" dedi.

Yeni Şafak
16:54 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:15 - 27/03/2017 Pazartesi
AA
Kütüphanede Rock'n Roll sürprizi öğrencileri de mutlu etti.
Kütüphanede Rock'n Roll sürprizi öğrencileri de mutlu etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, yaklaşan vize sınavları öncesi üniversitenin kütüphanesinde düzenlendikleri "Flashmoob" etkinliğinde ders çalışan öğrenciler konser sürprizi ile karşılaştılar. "İlham veren üniversite" sloganıyla hareket eden Süleyman Demirel Üniversitesi, bilimsel projelerle sürdürdüğü iddiasının yanında öğrencilere sunduğu birbirinden ilginç sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.



Avrupa'nın en zengin kütüphanesinden biri olduğu belirtilen SDÜ Kütüphanesinin "sessizliğini" iletişim fakültesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği "Flashmoob" etkinliği bozdu. Belirlenen noktalara yerleştirilen gizli kameralarla kaydedilen etkinlikte, iletişim fakültesi öğrencisi 20 kişi, kütüphanenin daha önceden belirlenen farklı noktalarına oturdu.



Dans ekibi de eşlik etti


Öğrencilerden birinin ellerini masaya vurarak ritim tutmasının ardından, kütüphanenin farklı noktalarındaki diğer öğrencilerde buna uyarak ellerini masaya vurmaya başladı. Kütüphanedeki diğer öğrencilerin şaşkın bakışları altında ritim sesinin tüm kütüphaneyi sarmasının ardından ortaya Rock'n Roll türünde müzik yapan müzisyen Serdar Atsak çıktı.



Mini konserini kütüphaneye gezerek veren Atsak'a, zaman zaman dans ekibi de eşlik etti. İlk kez böylesi bir etkinliğe şahit olan öğrenciler şaşkınlık yaşadı.



'Sessizlik' kuralı bozuldu


Projenin yapımcısı İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Şakir Güler, yaptığı açıklamada yaklaşan vize sınavlarından önce öğrencilere küçük bir sürpriz yapmak istediklerini söyledi.



Etkinlik için yaklaşık 4 ay hazırlık yaptıklarını belirten Güler şöyle konuştu:



'Keşke orada olsaydım' dediler


Proje yönetmeni İletişim Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Cenk Dereyayla da iletişim fakültesi öğrencileri olarak alışılmışın dışında ilham veren çalışmalar ve projeler yapmaya çalıştıklarını belirtti. Dereyayla, etkinliğin bunlardan birisi olduğunu dile getirerek, bunu yaşayanların o anları unutacaklarını zannetmediğini anlattı.



Çok olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Dereyayla, "Etkinlik sırasında orada olamayıp, görüntüleri sosyal medya üzerinden izleyenlerden 'Keşke orada olsaydım.' şeklinde dönüşler aldık" dedi. Dereyayla, üniversitenin sosyal medya hesaplarında da paylaşılan görüntünün yaklaşık 100 bin kişi tarafından izlendiğini sözlerine ekledi.



İşte öğrencilerin kütüphanede Rock'n Roll sürprizi:



#Süleyman Demirel Üniversitesi
#Flashmoob
#Rock'n Roll
7 yıl önce