|

Leman'dan skandal Cizre karikatürü

Sık sık yayımladığı karikatürlerle eleştiri oklarını üzerine çeken Leman dergisi son çizimiyle 'pes artık' dedirtti. Doğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara katılan polis ve askerleri hedef alan Leman'ın çizerleri ihanetleriyle en ateşli PKK yandaşlarını bile aratmadı.

Yeni Şafak
11:01 - 23/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:23 - 23/01/2016 Cumartesi
Diğer

Bugüne kadar yayımladığı yanlı karikatürler sebebiyle büyük tepki çeken Leman dergisi iyice çirkinleşti. Olay dergi de terör örgütü PKK'nın son günlerde gerçekleştirmeye çalıştığı büyük algı kampanyasının parçası oldu. PKK'lı teröristlerin okul ve hastanelere gerçekleştirdiği saldırıları görmezden gelen Leman çizerleri devlete olan düşmanlıklarını ön plana çıkardı ve karikatürleriyle Doğu'da canı pahasına terör örgütü PKK ile savaşan güvenlik güçlerini hedef aldı.



Asker ve polislerin okullara saldırdığı imajı


Sayfalarında sürekli Türkiye'nin milli ve manevi değerlerini hedef alan çizimlere yer veren Leman, bu kez çizmeyi iyice aştı. Dergi Doğu'da canını ortaya koyarak ülkenin bütünlüğünü ve milletin huzurunu sağlamak için gece gündüz çalışan fedakar güvenlik güçlerini adeta sırtından hançerledi. Söz konusu dergi yayınladığı bir karikatürle asker ve polislerin okullara saldırdığı imajını oluşturmaya çalıştı ve terör yandaşlarını sevindirecek çirkin bir algı kampanyasının parçası oldu.





#Leman
#Leman Dergisi
#Cizre
#karikatür
#polis
#asker
8 yıl önce