|

Lösemi hastası bebeğin ilk sözü: Acıdı

Antalya'da akut lösemi hastası 1 yaşındaki Elif Lacin'in annesi Emine Lacin, kızının öğrendiği ilk kelimenin 'acıdı' olduğunu, bu kelimeyi ilk duyduklarında hemşirelerin de gözyaşlarına hakim olamadığını söyledi. Anne Emine Lacin, Kızının koşup oynayacak yaşta olduğunu fakat hastalıkla mücadele ettiğini kaydetti.

Yeni Şafak
15:10 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:19 - 19/04/2017 Çarşamba
DHA
Anne Emine Lacin, başlarına gelince nasıl bir hastalık olduğunu öğrendiklerini anlattı.
Anne Emine Lacin, başlarına gelince nasıl bir hastalık olduğunu öğrendiklerini anlattı.

Lösemi hastası kızını anlatan Emine Lacin, küçük Elif'in tedavisinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi'nde devam ettiğini belirtti. Öncesinde lösemi hastalığı denildiğinde akıllarına gelen tek şeyin saç dökülmesi olduğunu söyleyen Emine Lacin, başlarına gelince nasıl bir hastalık olduğunu öğrendiklerini anlattı. 20 Nisan'ın Elif'in doğum günü olduğunu belirten Emine Lacin, "Kızımın doğum gününü hastane odasında geçireceğiz. Koşup oynamayı ve konuşmayı öğrenecek yaşta. Fakat onun ilk öğrendiği kelime 'acıdı' oldu. Bu bizi kahrediyor" diye konuştu.

Bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan iki çocuk babası Barış Lacin ise "Kızım anne baba diyemeden acı demeyi, acı çekmeyi öğrendi. Şimdi hastanedeki odasına ben bile girsem iğne yapacak canımı acıtacaklar, diye hemen ağlıyor. Allah kimseyi böyle sınamasın" diye konuştu.


#Lösemi
#Akdeniz Üniversitesi
#Onkoloji
7 yıl önce