|

Mahkemeden emsal karar: Sigara içmek için gece 3'e alarm kuruyor

Almanya'da yaşayan Dirk Dowe, komşularının sigara dumanından rahatsız olup şikayet etmesi üzerine, mahkemenin çıkardığı plana göre sigara içebiliyor. Gece 3'e alarm kurup uyanarak sigara içtiğini anlatan Dowe, eğer planın dışına çıkarsa 250 bin euro ceza ya da 6 ay hapis cezası alacak.

Yeni Şafak
10:36 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 10:48 - 3/11/2017 Cuma
Diğer
Arşiv
Arşiv

Almanya Dortmund'da yaşayan Dirk Dowe'nin sigara dumanından rahatsız olan komşuları konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme Dowe ailesi için bir sigara içme planı çıkardı. Dowe ve eşi evlerinde artık sadece üç saat aralıklarla sigara içebiliyor. Dirk Dowe bazen gece yarısı saati kurup sigara içmek için uyanıyor.

DW Türkçe'nin haberine göre Dowe'nin çatısı ve dumanın rotası 3 yıldır mahkemeleri meşgul ediyor. Sulh mahkemesi, "Asla rahatsız edilemeyeceğine" hükmetse de, asliye mahkemesi, "Evet kokuyor" deyip sigara içme planı çıkardı. O dönemden beri eğer Dowe sigara içme planının dışına çıkarsa 250 bin euro para cezası ya da 6 ay hapis cezasına çarptırılmakla karşı karşıya.

Kararla ilgili açıklama yapan Dowe, "Saat 12'den 3'e kadar içemiyorum. 3'den 6'ya kadar içebiliyorum. 6'dan 9'a kadar yine yok. 9-12 arası izin var" dedi.

"Gece kalkmak için alarm kuruyorum"

Gece saat 12'den sonra sigara içmek için izni olmayan Dowe, "Gece saat 3'te kalkma iznim var. Saatimi kuruyorum. Buraya oturup saat 6'ya kadar içebiliyorum" diye konuştu.

Sigara dumanı yan komşusunu rahatsız ettiği için, Dowe terasa bir çatı inşa ettirdi. Çatı, dumanın komşuyu rahatsız etmemesi için bir çatı işlevi görüyor.

#Sigara
#Almanya
#Mahkeme
6 yıl önce