|

Mahmut Hoca'dan haber var

Türk sinemasının duayen oyuncularından Münir Özkul'un tedavisini üstlenen doktorunun, usta sanatçının son halinin fotoğrafını paylaşması tartışmaya neden oldu.

Yeni Şafak
12:59 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:35 - 26/11/2015 Perşembe
IHA

Uzun yıllardır büyük sanat emektarı Münir Özkul ile ilgili olarak sağlık durumunun ağırlaştığı, son nefesini vermek üzere olduğu ve hatta vefat ettiği ile ilgili haberler yayılıyor. Tedavisini sürdüren Dr. Nilüfer Şenbecerir, Münir Özkul'un son durumunu anlattı.



89 yaşındaki ünlü sanatçının sağlık durumunda fark oluşturan gelişmeleri anlatan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Nilüfer Şenbecerir, “Bu Hastalıkların tedavisindeki en önemli formül "Sevginin Gücü"dür. Hem KOAH hem de Demans Hastalığı kişinin hareket ve hayat kapasitesini sınırlandırır. Başkalarının bakımına bağlı kılar. Tedavileri uzun ve meşakkatlidir. Hastanın, yakınlarının ve doktorlarının istekli, sabırlı ve gayretli olması gerekir. Bütün bunları birleştiren ise "Sevginin Gücü'dür." Sevgili Münir Özkul ile birlikte tüm takım bu mücadeleyi severek, candan ve isteyerek sürdürüyoruz. "Sadece ilaç vermekle", "Sevgiyle ilaç vermek" aynı etkiye sahip değildir diye düşünüyorum. Çiçekler bile sevilince başka güzel açar, başka güzel kokar" dedi.





Şenbecerir, "Hepimizin Mahmut Hoca'sı Münir Özkul'un DEMANS ve KOAH tanıları ile dört yıldır solunum cihazına bağlı şekilde evde takip ve tedavisi devam ediyor. Bizi ve nefes alıp vermeyi sevdiğini hissediyoruz. Bedensel ihtiyaçları değişse de sevgi ihtiyacı hiç değişmiyor. Biz de solunum cihazıyla sevgi gücü formülümüzü vermeye devam ediyoruz" dedi.



Özkul'un son halinin medyaya yansıması tartışmaya neden oldu. Sosyal medyadan yorum yapan kullanıcılardan tepki gösterenler oldu. İşte sosyal medyada verilen tepkilerden bazıları:











#Münir Özkul
#Mahmut Hoca
#Münir Özkul'un sağlık durumu
8 yıl önce