|

MAKDER'in geleneksel sahur söyleşileri sürüyor

Marmara İlim Fikir ve Kültür Derneği geleneksel hale getirdiği sahur söyleşilerine bu yıl da devam etti. Kamuoyunun yakından tanıdığı siyasetçi, yazar, idareci ve sivil toplum yöneticilerinin katıldığı sahur söyleşisinde, “Yeniden Şekillenen Dünyada Türkiye ve Müslümanların Durumu” konusu masaya yatırıldı.

Yeni Şafak
13:06 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 14:45 - 30/06/2015 Salı
Yeni Şafak

MAKDER'in geleneksel hale getirdiği sahur söyleşilerinden bir tanesi daha gerçekleştirildi. “Yeniden Şekillenen Dünyada Türkiye ve Müslümanların Durumu" ana teması, kamuoyunun yakından tanıdığı siyasetçi, yazar, idareci ve sivil toplum yöneticilerinin iştirak ettiği programda ele alındı.




Katılımın yoğun olduğu programda söz alan konuşmacılar, genel olarak Osmanlı Devleti –Türkiye Cumhuriyeti ekseninden yola çıkarak Tunus'tan Afganistan'a, Mısır'dan Yemen'e, Arakan'dan Doğu Türkistan'a, Balkanlardan Filistin'e kadar geniş bir yelpazede, geçmişten günümüze tüm İslam dünyasının problemleri ve bu problemlerin çözüm yolları hakkında fikirlerini beyan etti.





"Ümidimizi kaybetmeden, iç muhasebe yapmalıyız"

Konuşmacılardan Özgür-Der genel başkanı Rıdvan Kaya, Müslümanların siyasal ve sosyal sorunlarının dünden bugüne çözülebilecek kadar basit sorunlar olmadığına değinerek, inancımızdan ve ümidimizden hiçbir şey kaybetmeden, her Müslümanın üzerine düşen vazifeleri eksiksiz yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ümran Dergisi genel yayın yönetmeni Şemsettin Özdemir ise ülkemizde ve bölgemizde son dönemde meydana gelen siyasi çalkantılardan yola çıkarak çok geniş kapsamlı bir iç muhasebe yapılması, yapılan hatalardan ders çıkarılması ve olabilecek her durum ve şart için hazırlıklı olmak gerektiğinden bahisle sivil toplum kuruluşlarının eğitim ve irşad faaliyetlerinin öneminden bahsetti. Sahur programı, MAKDER başkanı Hüseyin Akgül'ün tüm misafirlere hitaben yaptığı teşekkür konuşmasıyla son buldu.

#MAKDER
#SAHUR
#SÖYLEŞİ
9 yıl önce