|

'Mama' Mardin'e birincilik getirdi

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nun düzenlediği film yarışmasında Ahmet Bikiç'in savaş mağduru çocukları anlattığı 'Mama' filmi birinci oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:04 - 29/11/2015 Pazar
Yeni Şafak
-AYŞE ÖZLEYEN


İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu tarafından düzenlenen “Küresel Çözümler İçin Gençliğin Yaratıcılığı” temalı kısa film yarışmasında kazananlar belli oldu. Ödüller 3.Boğaziçi Film Festivali'nin kapanış gecesinde sahiplerine verildi. Birincilik ödülünü 'Mama' filmiyle Mardinli Ahmet Bikiç aldı. Tataristan'dan Guzel Usmanova 'Kendine İnan' filmiyle ikincilik, İspanyol Hermandez Torrado Daniel ise 'Niçin' filmiyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu. İranlı Soheil Sadeghu'nin 'Güzel Şehir' adlı kısa filmi ise dördüncü oldu.





ÇIKIŞ NOKTASI MASUMİYET

Türk yönetmen Ahmet Bikiç, 'Mama' isimli filminde savaşta mağdur olan çocukların hayatını konu ediniyor. Bikiç, savaşta ebeveynlerini kaybeden çocukların başka bir şehre mülteci olarak gittiklerinde annelik ve babalık duygularından yoksun büyümesinin bu filmi yapmasına neden olduğunu söylüyor. Filmde yetimhanede kalan bir çocuğun annesine duyduğu özlemi anlatan Bikiç, savaşın çocukların üzerindeki kötü etkisin vurgulamak istediğini dile getiriyor ve ekliyor: "Ben de ülkenin doğusunda çok kültürlü bir şehir olan Mardin'de doğup büyüdüm. Ortadoğu'daki sorunlardan çok çabuk etkileniyorduk. Suriyeli komşularım evlerini ailelerini kaybettiler. Filistin'de yıllar süren savaşlarda çocukların mağdur olması benim çıkış noktam oldu. Öyküyü de çocukların masum olduğu fikri üzerine kurduk."



ŞİDDET CAN YAKAR

Şiddetin dünyanın her yerine yayılarak bir kaosa dönüştüğünü söyleyen üçüncülük ödülünün sahibi İspanyol Daniel ise filmlerinde canı yanan masum insanları anlatmaya devam edeceğini söylüyor.


#mama
#film
#ödül
8 yıl önce