|

Mamalara zehir koyup para istedi

Almanya’da kimliği belirsiz bir kişinin, ülkenin önde gelen market zincirlerine mektup yazıp, bebek mamalarına zehir kattığını, 10 milyon euro vermedikleri taktirde eylemlerine devam edeceğini söylediği ortaya çıktı. Marketlerin raflarından toplanan mamalarda zehre rastlandı.

Yeni Şafak
14:57 - 28/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:53 - 28/09/2017 Perşembe
Diğer
Başsavcılık, zehir katan kişinin 'mükemmel bir şantajcı' olduğunu söyledi.
Başsavcılık, zehir katan kişinin 'mükemmel bir şantajcı' olduğunu söyledi.

Almanya’nın Friedrichshafen kentinde kimliği öğrenilemeyen bir kişi, 16 Eylül’de ülkenin önde gelen market zincirleri Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Müller, Edeka, Norma ve Rewe’e tehdit mektubu gönderdi.

Bebek mamalarına zehir kattığını ancak kendisine 10 milyon euro verilmesi halinde eyleminden vazgeçeceğini bildirdi. Tehdit üzerine harekete geçen polis, tüm marketlerdeki mamaları topladı.Yapılan incelemede mamalarda bebeklere zarar verebilecek hatta öldürebilecek boyutta zehirli maddelere rastlandı. Şantajcı ise yakalanamadı.

İnsanları öldürmek istiyor

Başsavcı Alexander Boger, dün düzenlenen basın toplantısında yapılan tehdit ile ilgili “Şantajcı ulusal ve uluslararası Alman şirketlerini tehdit etti. Bu tehdidi çok ciddiye alıyoruz. Güvenlik kameralarında yansıyan görüntülere göre şantajcı 50 yaşlarda.

#Almanya
7 yıl önce