|

Marmaris’te nefes kesen üç yarış

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen, FIA Avrupa Ralli Kupası ve Türkiye Ralli Şampiyonası’na dahil olan “Marmaris Rally Turkey”, üç gün boyunca tam bir festival havasında geçti. Rallinin yanında Off-road ve klasik otomobil yarışı da şehirde heyecan fırtınası estirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2016 الأحد
Güncelleme: 02:25 - 21/05/2016 السبت
Yeni Şafak

Ralli otomobillerinin yanı sıra, klasik otomobil ve off-road otomobillerinin de yer aldığı “Marmaris Rally Turkey”, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlendi. Organizasyondaki heyecan dolu ortam eğlenceli müziklerle birleşti ve yarışseverler kadar yabancı turistlerin de ilgisini çekti. Yarış, Neo Motorspor adına “Peugeot 208 T16 R5” ile katılan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin zaferi ile sonuçlandı. Castrol Ford Team Türkiye takımından “Ford Fiesta R5” ile Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin ikinci sırada tamamladığı rallinin genel klasman üçüncülüğünü ise Neo Motorspor takımından “Mitsubishi Lancer EVO IX” ile Uğur Soylu-Emir Şahin elde etti. Yarışın uzun süre ikinci sırada sürdüren Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibinin seyirci özel etabında takla atarak tamamlayamadığı rallide start alan 48 ekipten 30'u finiş görebildi.







HER YAŞTAN YARIŞÇI ÖDÜL ALDI


Zorlu ralli sonunda, RC4 sınıfında Castrol Ford Team Türkiye takımından “Ford Fiesta R2T” ile Buğra Banaz-Burak Erdener ekibi zafere ulaşırken, RC3 sınıfında GP Garage My Team adına “Citroen C2” ile yarışan Kenan Kar-Soner Tamer, RC5 sınıfında ise ferdi olarak “Ford Fiesta R1” ile yarışan Emrah Ali Başo-Gürkal Menderes birinciliğin sahibi oldu. Kadın pilotlar klasmanında Neo Motorspor takımından Mitsubishi Lancer EVO IX ile Simin Bıçakcıoğlu, genç pilotlarda Buğra Banaz, genç co-pilotlarda da Tuğkan Erden ve kadın co-pilotlarda ise oğlu Saipcan Hasbay ile yarışan Merve Hasbay birincilikleri paylaştılar. Historic ralli klasmanında ise Bonus Unifree Parkur Racing'ten Engin Kap-Başar Yavuzbirinci, Kemal Gamgam-Orkun Demir ikinci, Parkur Historic'ten Burak Türkkan-Onur Aslan ise üçüncü olurken, Kategori 1 birinciliğini Volkswagen Golf GTI MK1 ile Sinan-Sedef Dündar kazandı.


Ralli sonunda dereceye giren sporcuların ödülleri Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serkan Öcalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Marmaris Atatürk Meydanı'ndaki finiş podyumunda düzenlenen törenle verildi.







OFFROAD MÜCADELESİ HEYECANI


Marmaris Auto Sport Fest kapsamında Vezirköprü Offroad Kulübü (VEZİROFF) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Offroad Şampiyonası 4'üncü ayağı da renkli ve heyecan dolu mücadelelere sahne oldu. 41 ekibin katıldığı yarışın ilk gününde Spor Toto etabında yarışan sporcular ikinci gün de Aygaz Otogaz etabında doğal ve yapay engelleri aşarken, çok sayıdaki sporsevere büyük heyecan yaşattı.







Marmaris'te iki gün boyunca süren ve 8 etaptan oluşan yarışlar sonucunda sınıflarına göre 4'üncü ayak Veziroff yarışlarında dereceye şu pilotlar girdi; Yarışın genel klasman birinciliğini Mitsubishi Pajero ile Ekrem Aydın-Muharrem Ekebil kazanırken, İkinciliği Opel Frontera ile Cemal Akagündüz-Cemil Akagündüz ve üçüncülüğü de Jeep Cherokeee ile Hüsnü Taylan-Hasan Taylan ikilisi elde etti. Ayrıca araçların motor hacimlerine göre belirlenen Sınıf 1'de Deniz Dağlı-Sibel Dağlı, Sınıf 2'de İrfan Özdemir-Engin Başkurt, Sınıf 3'de Ekrem Aydın-Muharrem Ekebil, ve Sınıf 4'de ise Murat Taşlıdağ-Hüseyin Kurt birinci oldular. Türkiye Offroad Şampiyonası, ertelenen 3'üncü ayak yarışları ise 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara'da olacak.



Klasikler organizasyona renk kattı






Festival kapsamında gerçekleştirilen bir diğer etkinlik ise Klasik Otomobil Kulübü tarafından organize edilen “19.Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı” oldu. Türkiye'nin birçok farklı bölgesinden Marmaris'e gelen en eskisi 1952 model bir Citroen B11 olan 38 klasik otomobil Marmaris'te ilk kez düzenlenen festivale büyük renk kattı. 3 gün boyunca Marmaris-Datça-Dalyan parkurunda devam eden yarış sonunda 1969 model Peugeot 504 Cabrio ile Ecem Araman-Gizem Araman birinci olurken, Zeki Baştürk-İbrahim Tunç 1980 model BMW 316 ile ikinci ve 1957 model Volkswagen Karmann Ghia ile Yunus Üstün-Han Ataç üçüncü sırada tamamladılar.


#Ralli Kupası
#Marmaris Rally Turkey
#Marmaris Auto Sport Fest
٪d سنوات قبل