|

Meşrubatta kavun zamanı

Sıcak günlerde serinlemek için tüketilen su, so ya da dondurma hareretinizi almaya yetmiyorsa bu haftaki tarifler tam size göre. Meyve suyunu andıran ama onunla uzaktan yakından alakası olmayan kavun smoothie ve kavun frozen, yaz aylarının vazgeçilmez tatlı alternatifi olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2017 Pazar
Güncelleme: 05:10 - 30/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Meşrubatta kavun zamanı
Meşrubatta kavun zamanı

Yaz aylarının sıcak günlerinde serinlemek için bir çoğumuz alternatif arayışına gireriz. Meyve suları, sodalar ve dondurmaların yetmediği yerde, içeceklerin tadlarını geliştirenler bize güzel alternatifler sundular. Eskiden beri Anadolu’da gül suları, limonatalar yapılır. Smoothie ve frozen gibi lezzetleri tasarlayan modern mutfağın ilham kaynağı bu güzel tadlar olmalı. Meyveleri sütle, yoğurtla, limonata ve buz gibi farklı alternatiflerle karıştırıp hoş serinlikler elde etmek evde de zor değil. Bir blender bir çok işimizi görebilir.

AVRUPA’YA ROMA DÖNEMİNDE ANADOLU’DAN GÖTÜRÜLMÜŞ

Anavatanı Anadolu, Kafkasya, Orta ve Güney Asya olan kavun, bütün sarı turuncu meyveler gibi bolca A vitamini içeriyor. Tarih boyunca, kanı temizlemek, uyku getirmek için kullanıldığı bilinen kavun Avrupa’ya Roma döneminde Anadolu’dan götürülmüştür. Kavun, lifli ve hafif bir meyve olarak yaz aylarının vazgeçilmez tatlı alternatifi. Mevsim tam kavuna denk gelmişken bu tatlı meyveyi içeceğe dönüştürelim istedim. Bu hafta kavun smoothie ve kavun frozen yapalım mı? İşte tarifler. Sağlıklı, mutlu pazarlar diliyorum.

Kavun Frozen
MALZEMELER
(KAVUN FROZEN)

■1 limon

■Yarım küçük kavun

■2 yemek kaşığı bal

■3 su bardağı su

* Yapılışı: Bir limonun suyunu sıkalım ve bal ile beraber 3 bardak suya ekleyip buzlukta bekletelim. Ara ara kaptaki limonlu suyun üstündeki buzları kıralım ve kırık buz yapalım. Kavunlarımızı doğrayıp blenderdan geçirelim ya da ezerek püre yapalım. Limonlu ballı suyumuz hazır olduğunda kavun püresi ile karıştıralım. Üzerine taze nane dalı ilave ederek servise alalım. Frozen hazırlarken, limonlu ballı su yerine limonata kullanabilir ya da biraz gazoz ilave edebiliriz.

Kavun Smoothie
MALZEMELER

(Kavun Smoothie)

■2 su bardağı süt

■Yarım kavun

■1 küçük kase

süzme yoğurt

■1 yemek kaşığı bal

■1 çay kaşığı zerdeçal tozu

* Yapılışı:
Buzdolabında kavunu, sütü ve yoğurdu iyice soğutalım. Kavun, süt, yoğurt, bal ve zerdeçalı blendera atıp karıştırarak püre yapalım. Bütün hazırlık bu kadar. Smoothienin temel farkı, koyuca kıvamlı oluşu. Süt ve yoğurt eklemeden de bu tarifi hazırlamamız mümkün. Çoğunlukla zayıflama diyetlerinde öğün olarak kullanılan bir çok smoothie tarifinde zencefil ve keten tohumuna da rastlıyoruz.
#Smoothie
#Kavun
7 yıl önce