|

Mesut Mertcan'dan üzücü sözler: Dipteyim

TRT 1'in duayen spikeri Mesut Mertcan dün hayatını kaybetti. Huzurevi doktoru Ethem Şahin vefat nedenini"şeker hastalığı, depresif bozukluk ve zona rahatsızlığı nedeniyle oluşan organ yetmezliği" olarak açıkladı.Şahin, ünlü spikerin geçen hafta kendisine "Dipteyim" dediğini ifade etti.

Yeni Şafak
09:44 - 26/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:52 - 26/08/2017 Cumartesi
AA
TRT’nin eski spikerlerinden Mesut Mertcan hayatını kaybetti.
TRT’nin eski spikerlerinden Mesut Mertcan hayatını kaybetti.

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi doktoru Ethem Şahin, yaptığı açıklamada, TRT'nin duayen spikerlerinden Mesut Mertcan'ın bugün saat 11.00'de yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ethem Şahin, "Uzun süredir devam eden şeker hastalığı, depresif bozukluk ve dün ortaya çıkan yaygın zona rahatsızlığı nedeniyle çoklu organ sistemi yetersizliği sonucu yaşamını yitirmiştir. En son vefatından yarım saat önce kendisini gördüm. Zaman zaman sigara içmesinden şikayet ediyordum ve bırakmasını telkin ediyordum. Aramızda en son bu konuda bir sohbet geçti. Ama o bizi çok fazla dikkate almıyordu. Son zamanlarda ziyaretine gelen sanatçı arkadaşları oluyordu. Bu konuda mutluydu. Onun dışında içine kapanık ve geçmiş günlerini arar vaziyette kalıyordu." diye konuştu.


Yaklaşık 2 yıl huzurevinde kaldı

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Adem Hayta da Mertcan'ın 1 Ekim 2015 tarihinde kurumlarına geldiğini ifade etti.

Sabah 10.00 sıralarında kurumda kalanların odasını gezerken Mertcan ile de görüştüğünü aktaran Hayta, "Rahatsızlığının biraz daha nüksettiğini söyledi. Geçen hafta da 'dipteyim' kelimesini kullandı. Son bir ay içerisinde özel bir hastanede gerekli kontrolleri yapılmıştı.

Ben de şifahi olarak genel müdür yardımcılarımıza bu talebi iletmiştim" dedi. Mesut Mertcan'ın cenazesi, yarın ikindi namazının ardından, Akkapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

#Mesut Mertcan
#Adana
#TRT 1
7 yıl önce